Rafael Nadal díjesőben fürdik az év végén

2019. december 31.
by kert

A spanyol világelső több rangos elismerésben részesült az elmúlt hetekben

Nadalt a Deportes de la Agencia EFE hírportál az év spanyol férfi sportolójának választotta, a versenyben megelőzte a motorversenyző Marc Marquezt és a kosárlabdasztár Marc Gasolt is.

A Marca spanyol sportnapilap egyenesen az évtized sportolójának járó címet adta Rafának. Az olvasók szavazatai alapján Nadal 62 százalékkal nyert, olyan neveket utasítva maga mögé, mint Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, vagy a maratoni futás kenyai világcsúcstartója, Eliud Kipchoge.

A francia L’Equipe sportújság szerkesztőitől negyedik alkalommal kapta meg a Bajnokok Bajnoka elismerést. Nadalnál többször csak a sprintkirály jamaicai Usain Bolt érdemelte ki ezt a címet, aki öt alkalommal részesült a díjban. A spanyol elmondta, azért is különleges számára ez a díj, mivel hazája, Spanyolország után Franciaország, a Roland Garros játszotta a legfontosabb szerepet a pályafutásában, ahol rekordot jelentő tizenkét alkalommal diadalmaskodott.

Az ATP éves díjkiosztóján a versenyzőtársak szavazatai alapján ismét, immár harmadszor Nadalnak járt a Stefan Edberg sportszerűségi díj, a pályán és azon kívül is bizonyított sportemberi nagyságát elismerve ezzel.

A Nemzetközi Tenisz Szövetség az ITF World Champion címet negyedik alkalommal ítélte Nadalnak, aki a novemberi Davis Kupa döntőn oroszlánrészt vállalt a spanyol csapat győzelmében.

Rafa szűkebb hazájában, Mallorcán egy, a tenisztől független elismerésben is részesült. A helyi polgárőrség (Guardia Civil) ezüstkereszt érdemrendjét a szervezet iránti elkötelezettségéért, a fiatalok toborzásában vállalt szerepéért vehette át.

Forrás

A kiemelt kép forrása: trtworld.com