ATP Cup: Spanyolország és Szerbia is hozta a kötelezőt

2020. január 4.
by cort

Lezárultak az első kör küzdelmei az Ausztráliában zajló ATP-kupán.

Végre pályára lépett a világranglista első két helyezettje, és láthattuk a Thiem vezette osztrákokat is. Érdemes is mindjárt a szomszédjaink összecsapásával kezdeni. Az első meccsen a korábbi US Open bajnok Marin Cilic nagy csatában győzött a top 100-on kívüli Dennis Novak ellen, az igazi csemege azonban Dominic Thiem és Borna Coric mérkőzése volt. A világranglista negyedik osztrák új frizurával vágott neki az idei évnek, de úgy tűnik ez eddig nem sok szerencsét hozott neki. A fiatal horvát ellen hiába küzdött nagyot, jött vissza kétszer is breakhátránybol az első szettben, és nyerte a második játszmát, a harmadik felvonásban is csak Coric hátát nézte, aki 2 óra 45 perc alatt 7-6 2-6 6-3-mal behúzta a második pontot is Horvátországnak, amit később a páros csapat is megnövelt.

Sima győzelmet arattak a világelső Rafael Nadallal felálló spanyolok is. Az első meccsen Bautista Agut lenullázta a világranglista 679. helyén álló ellenfelét, Nadal pedig két szettben verte Nikoloz Basilashvilit. A párost szintén a spanyolok hozták.

A nap egyik legjobb, legélvezetesebb meccsét a volt világelső Novak Djokovic valamint a Grand Slam-döntős, tavaly sérülés miatt sokat kihagyó Kevin Andersonnal játszotta. A szerbnek voltak pazar pillanatai, de még távol van az “Australian Opent nyerő” formájától. Néhány alkalommal elvesztette a fejét, de a legfontosabb pillanatokban így is ő vitte a pontokat, és 7-6 7-6-tal nyerte a meccset. Djokovic mellett Lajovic, és a páros is győzni tudott, így a szerb válogatott is százszázalékosan zárta az első kört.

Mai eredmények:
Horvátország – Ausztria 3-0
Spanyolország – Grúzia 3-0
Szerbia – Dél-Afrika 3-0

Kép forrása: twitter.com