ATP Cup: Továbbra is hibátlan a két orosz muskétás

2020. január 9.
by maratsafin

A Marat Safin vezette oroszok azokkal az argentinokkal találkoztak, akik az utolsó fordulóban a horvátok elleni 3-0-al jutottak a legjobb nyolc közé.

Az első mérkőzés meglehetősen sima volt. Pella hiába vette el egyszer Khachanov adogatását még az első szettben, a sajátját háromszor vesztette el, így 6-2-re az oroszé lett a játszma. A második felvonás szorosabban alakult, 3-2-es Pella vezetésnél az argentinnak négy lehetősége is volt elvenni az orosz adogatását, de nem járt sikerrel és a rövidítésig már egyiküknek sem adódott újabb break-esély. A tie-breakben a kevesebbet hibázó, első szervái mögött jobb Khachanov 1-3-ról gyakorlatilag simán hozta a szettet, és a mérkőzést is.
Diego Schwartzman Medvedev elleni mérkőzése nagy küzdelmet ígért, és nem is okozott csalódást. A közelmúlt nem a kis argentin sikerét jósolta (0-2 az egymás elleni eredményük az ő szemszögéből), és soha nem győzött még le top 5-ös játékost!

Első szett nyugodt pötyögéssel telt, 2-3-nál azonban az argentin négy hibával odaajándékozta a játékot a US Open döntősének. Az orosz 5-3-nál szervált a szettért, és először került az adogatása mögött gondba. Hiába volt Medvedevnek négy szettlabdája, Schwartzman hatodik breaklehetőségét kihasználva visszajött a szettbe. A feltámadás azonban csak néhány percig tartott az orosz semmire lebreakelte ellenfelét, és 6-4-gyel bezsebelte az első szettet.

A második játszmában az orosz végig szenvedett az adogatásaival, egymás után három szervajátékban nézett farkasszemet bréklabdával, és végül 4-3-nál került hátrányba. Ellenfele már fogadóként is behúzhatta volna a szettet, de végül saját adogatása mögött, ötödik szettlabdáját kihasználva kiegyenlített. Lehet, ha ebben a gameben Safin nem marad végig ülve máshogy alakul.
Jöhetett a döntő játszma, ahol sokáig fej-fej mellett haladtak a játékosok. Medvedev adogatása láthatóan javult, 4-3-as orosz vezetésnél kigyalogolt magának – a tőle már megszokott stílusban – két bréklabdát. Az elsőt elcsapta, a másodikat egy szép fonák nyerővel behúzta. Ezúttal nem volt gond a szett és egyben a meccs kiszerválásával.

Mindkét orosz fiú négy-négy győzelemmel áll, nem lesz könnyű megállítani őket. Ellenfelük a Szerbia – Kanada mérkőzés győztese lesz.

Kép forrása: tennistv