ATP Cup: Szerbia jutott elsőként a döntőbe

2020. január 11.
by cort

Szerbia 3-0 arányban legyőzte a fiatal orosz csapatot, ezzel pedig elsőként jutott az ATP-kupa fináléjába.
Elsőként Dusan Lajovic és Karen Khachanov lépett pályára. Az orosz számított a mérkőzés esélyesének, de várható volt, hogy a szerb képes lehet megszorongatni a fiatal oroszt. Az összecsapás rendkívül szoros eredményt hozott, a mérkőzés folyamán mindössze egy breaklehetőség adódott, szerb oldalról a lehető legjobbkor, 6-5-ös vezetésnél. Lajovic élt a kínálkozó alkalommal, és a meccs egyetlen breaklabdáját kihasználva 7-5-re megnyerte az első szettet. A második felvonásban nem láthattunk breaket, a tie-break azonban egyoldalú volt, Lajovic 7-1-re nyerve előnyt szerzett a szerbeknek.

A második összecsapás tartogatta az igazi showt, a volt világelső Novak Djokovic és a tavalyi US Open finalista Daniil Medvedev főszereplésével. Az első játszma a szerbről szólt, nagyszerűen kezdett, az orosz pedig nem találta a ritmust, Djokovic sima 6-1-gyel indított. Az eredmény talán nem adja vissza a két játékos közti küzdelmet, nem úgy a második, ahol hiába kezdett mindjárt egy breakkel a szerb, néhány játékkal később már az orosznak mutatott 4-1-et az eredményjelző. Djokovic 4-4-re ugyan még kiegyenlített, de 6-5 után ismét elbukta az adogatását, az orosz 7-5-tel kiegyenlített. A döntő felvonás a játszma derekán dőlt el, Djokovic breakelni tudta Medvedevet, aki csak 5-4-nél, amikor a szerb a győzelemért adogathatott, jutott el breaklabdáig. Djokovic mindhárom lehetőséget hárította, második meccslabdáját pedig kihasználva továbbjuttatta Szerbiát.

A tét nélküli páros mérkőzést szintén a szerbek nyerték, ezzel pedig 3-0-val jutottak a holnapi döntőbe, ahol az Ausztrália – Spanyolország összecsapás győztesével találkoznak.

Kép forrása: twitter.com