Mats Wilander megtette tétjeit az Ausztrál Openre

A korábbi hétszeres Grand Slam győztes szakkommentátor Novak Djokovicot tartja az első számú favoritnak, és azon sem csodálkozna, ha Nick Kyrgios kiemelkedően szerepelne hazai Grand Slam tornáján

A svéd szerint a három nyert szettig tartó meccsek továbbra is a 15 éve uralkodó bajnokoknak kedveznek, így Djokovic kihívóinak Rafael Nadalt és Roger Federert tartja – ebben a sorrendben.
“Ha Novak csak átlagos formában is játszik, akkor egyértelműen neki van a legnagyobb esélye. Már hét alkalommal nyert itt, tudja, hogy kell csinálni. Ha Ausztráliában győzelemmel kezdi az évet, azt érezheti, remek szezon áll előtte.”

Nadallal kapcsolatban Wilander elmondta, hogy bár Rafa nagyszerűen játszott a Davis Kupában, Abu-Dhabiban és az ATP Kupán is, de elég rövid szünetet tartott az év végén, ami visszaüthet. Az ausztrál körülmények sem igazán kedveznek a spanyol világelsőnek, így nem lesz egyszerű, hogy már januárban egalizálja major győzelmei számát Roger Federerrel, és megszerezze pályafutása 20. trófeáját: “A melbourne-i pályák talán a leggyorsabbak. Nadal persze minden borításon rengeteg fejlődött és versenyképes, de a fedettpályás, gyors borítások okozzák a legnagyobb fejtörést számára. A többiek természetesen tudják ezt, és ilyenkor nagy kedvvel, bátran játszanak ellene.”

A nagy hármason kívül Wilander a friss világbajnok görög Stefanos Tsitsipast és a US Open döntős Daniil Medvedevet tartja esélyesnek, hogy odaérjenek a legjobbak közé. Nick Kyrgios hazai közönség előtt, magas érzelmi hőfokon léphet pályára, hiszen az ő ötlete alapján tető alá hozott Rally for Relief elnevezésű jótékonysági bemutató torna remekül sikerült szerdán. A jó hangulat és a legnagyobb sztárokat felvonultató, szórakoztató mérkőzések mellett a teniszezők felajánlásaiból és az egyéb bevételekből közel ötmillió ausztrál dollár gyűlt össze a bozóttüzek okozta károk helyreállítására. Az azonban, hogy Kyrgios tud e két héten át balhémentesen és magas színvonalon játszani, kérdéses.

Forrás

A kiemelt kép forrása: https://blog.ticketmaster.com.au/