AusOpen 2020: Raonic leütötte a pályáról a tavalyi elődöntőst

2020. január 24.
by maratsafin

A hölgyeknél ma búcsúzott két nagy esélyes, az uraknál pedig Stefanos Tsitsipas korai búcsúja szolgáltatta a legnagyobb meglepetést.

Milos Raonic és Stefanos Tsitsipas először találkozott egymással, és várható volt, ha a kanadai játéka összeáll, nehéz dolga lehet a tavalyi elődöntősnek.

A kanadai végig nagyon magabiztos volt, 65%-ban beütötte az elsőket, és emögött 89%-ban megnyerte a pontokat, az egész mérkőzés alatt nem talált fogást rajta a fiatal görög. Ez már az első szettben látszott, 2-2 után mindketten eljutottak többször is egymás adogatásánál egyenlőig, de tovább nem. Majd 5-5-nél Tsitsipas tálcán odaadta az adogatását, Raonic köszönte szépen.

Majd a második szettben, ha nehezen is de egyből breakelt a kanadai. Hiába szerezte meg többször az első fogadópontokat a görög, igazi nyomást egy pillanatig nem tudott Raonic-ra tenni. A kanadai csak egyszer bizonytalanodott el, 5-4-nél, amikor a szettért adogatott, és 40-0 után váratlanul nehézségei adódtak. Tsitsipas hiába próbált közelebb zárkózni, és visszajönni a szettbe, egyenlőnél közelebb nem jutott a hatodik kiemelt, így az ötödik játszmalabda meghozta ezt a szettet is.

Utolsó szettben az összesen 55 nyerőt ütő Raonic egy fogadópontot engedélyezett összesen, de ellenfele is tartotta magát így jöhetett a tie-break, amiben Tsitsipas háromszor is hibázott, és a vártnál hamarabb, két és fél óra után mehetett gratulálni ellenfelének.

Raonic tavaly többek között Nick Kyrgios és Alexander Zverev legyőzésével negyeddöntőzött, ez egy Marin Cilic elleni sikerrel megismételheti.

Kép forrása: twitter.com/australianopen