AusOpen 2020: Fucsovics méltó ellenfele volt Federernek

2020. január 26.
by revan07

Hektikus, négy játszmás csatában tudta csak legyőzni a svájci mester Fucsovics Mártont. 

2017-ben a torna ugyanezen fázisában találkoztak, így Fucsovics az ott szerzett rutinnal futhatott ki a mai mérkőzésre. Marci szempontjából jól indult a meccs, agresszív tenisszel kezdett a magyar játékos, láthatóan irányította a labdameneteket. Federer játéka az első néhány gémet követően visszaesett, ennek köszönhetően 3-3-nál 3. bréklabdáját kihasználva Marci előnybe került. Fucsovics végig tudta vinni az előnyét, simán szerválta ki a szettet, és 37 percet követően 6-4-el előnybe került.

A második szettben Federer rögtön brékelt, és 0-3-ra elhúzott. A játék ezen fázisában érezhető volt, hogy a svájci magasabb fokozatra kapcsolt, de talán még látványosabb volt Fucsovics visszaesése. A magyar játékosnak még így is volt lehetősége visszajönni a szettbe, de Federer végül sima 1-6-al vitte el a játszmát és kiegyenlített.

A Marci a második szett elejétől fogva szenvedett az adogatásaival, az egész meccs során csak 50%-os hatékonysággal ütötte be az elsőket. Ez rányomta a bélyegét a harmadik szettre is, ahol az egyre jobban játszó Federer villámgyorsan 0-4-es előnyre tett szert. Bár a játszma során 4 Federer adogatójátékban is bréklabdája volt Marcinak, végül csak egyet tudott elvinni ezek közül. Az egyre simább meccsen így 2-6-al Federer került előnybe.

A negyedik szett újabb Federer brékkel indult, majd 2-3-nál Marci 2 bréklabdát hárítva maradt a meccsben. Az egyre jobban játszó svájci azonban újabb brékkel biztosította a mérkőzést, és 2-6-al behúzta a 4. szettet is. A mérkőzés 2 óra 6 percig tartott.

A néhol parádés labdameneteket nyújtó, de összességében alacsonyabb színvonalú meccsen Federer végül 44 nyerőt és 36 ki nem kényszerített hibát ütött, Marcinál ez a mutató 15W / 35 UE volt.

Federer ellenfele a legjobb 8 között az amerikai Tennys Sandgren lesz, Marci pedig felzárkózik a Top50-re a remek ausztráliai szereplésének köszönhetően.

Kiemelt kép forrása: atptour.com