ATP: Jön a második Cordoba Open, Balázs Attilával a főtáblán

Nincs megállás az Australian Open után. Az új héten is lesz kire figyelni majd.

Tavaly nyáron, a horvátországi Umagban megrendezett salakpályás ATP-tornán Balázs Attila “hatalmasat dobott” azzal, hogy a selejtezőtől indulva jutott el egészen a döntőig, az út során pedig legyőzte többek között Filip Krajinovicot és Györe Lászlót is, de akkor harmadik szerb ellenfelével, Dusan Lajoviccsal már nem bírt. Szereplése így is örömteli volt, bejutott a top 200-ba, ahonnan aztán ki sem esett az év végére.

2020-ra a lendület szerencsére megmaradt, olyannyira, hogy a szezon második hetén a thai fővárosban, Bangkokban nyert meg egy kemény pályás Challenger tornát, győzelme pedig egészen a top 100 kapujáig repítette a második számú magyar férfi teniszezőt. Ezen a héten pályafutása legjobb helyezésén, a 108. helyen áll. Ebben a rangjában pedig jobb helyen nem is folytathatja a szezont, mint egy ATP-torna főtábláján, alanyi jogon, kedvenc borításán, salakon!

Ati az Argentinában zajló Cordoba Openen vesz részt a héten és magyar idő szerint 19 óra 30 perckor mérkőzik majd meg az első fordulóban az olasz Lorenzo Sonegóval, akit ezen a héten az ATP az 58. helyen jegyez világranglistáján. Nem ez lesz az első összecsapásuk: 2017 augusztusában egy olaszországi Challenger nyolcaddöntőjében mérkőztek meg hasonló borításon. Balázs akkor az 5. kiemelt volt Sonego pedig szabadkártyás és végül utóbbi diadalmaskodott 6/2 3/6 6/3-ra.

A mostani találkozó nyertese lesz majd a 3. kiemelt chilei, Christian Garin első ellenfele. A Cordoba Open főtábláján egyébként tobzódnak a salakpályás, spanyolajkú teniszezők. A hazaiak legjobbja, Diego Schwartzmann az első kiemelt, aki a papírforma szerint a negyeddöntőben a korábbi Roland Garros-negyeddöntőssel, Albert Ramos-Vinolasszal (5.) találkozhat. Egy negyeddel lejebb találjuk a címvédő, argentin Juan Igancio Londerót (8.), aki majd a 2018-as Garros-elődöntős Marco Cecchinatóval játszik, később pedig Györe László (4.) ellen kényszerülhet kivívni a 4 közé jutást.

Balázs Attila került az alsó ágra, tehát Garin is a főtábla ezen részén van. Az ő negyedébe a sorsolták Pablo Cuevast (6.). Az uruguayi is nagyon szereti a latin-amerikai salakpályás tornákat, de komoly meccs várhat rá a hazai pályán játsszó Federico Delbonis ellenfeleként. A változatosság kedvéért Guido Pella (2.) is ott van az argentinok közül. A tavalyi Wimbledoni negyeddöntős az idei dohai finalista Correntin Moutet-val vagy a brazil Monteiroval mérkőzik meg első meccsén, majd a 8 között a papírforma szerint a rutinos spanyol Fernando Verdascóval (7.) játtszhat.

A torna sorsolása.

A borítókép forrása: atptour.com