Novak Djokovic tökéletes játékosa

2020. február 11.
by cort

A szerb játékost a Davis-kupa hivatalos youtube csatornája kérdezte, ő hogy állítaná össze a tökéletes teniszezőt.

Tenyeres: Nadal. Egyértelműen neki van minden idők egyik legjobb tenyerese, hatalmas pörgetésekkel, vagy éppen lapos nyesésekkel. A pálya bármelyik részéről nagyszerűen üti, hatalmas fegyver, amivel ha kell nyomást tud gyakorolni az ellenfelére, vagy védekezéskor vissza tud jönni a labdamenetbe.

Fonák: Talán Goffin. Nagyon tetszik a kétkezes fonákja, laposan játszik és nagyon hamar üti meg a labdát, ezzel pedig képes diktálni a tempót a labdamenetben. Emellett pedig nagyon keveset hibázik fonák oldalról, tud játszani hátulról és a pályán belülről is.

Tehetség: A két kanadai, Shapovalov és Auger-Aliassime. Mindketten nagyon különleges, és nagyon különböző játékosok. Nagy lehetőség van bennük, nagyon jól játszanak, és folyamatosan fejlődnek. Nagyon jó srácok a pályán, és azon kívül is, úgy hiszem, hogy komoly jövő áll előttük.

Mentális erő: Ismét Nadal. Sose adja fel, mindig küzd és mindig harcolni megy ki a pályára.

Testfelépítés: Monfils. Tud csúszni, spárgázni, ugrani. Nagyon dinamikus és energikus, számomra ő a tökéletes atléta.

Szerva: Kyrgios. Nagyszerű adogatása van. Az első szervája fantasztikus, a mozdulata természetes és dinamikus, ezen kívül nehezen olvasható és erős.
Fogadás: Mondhatom magam is?

Röpte: Valamelyik páros specialista. Herbert vagy Mahut. Talán Mahut. Nagyon gyors és jó keze van.

Lábmunka: Talán több játékosból tudnám összerakni. Goffin, Nadal, saját magam, és Auger-Aliassime-nek is nagyon jó lábmunkája van.

Kiegészítés: Mivel az olvasók közül sokan nem értették, hogy Djokovic miért nem említette Roger Federert, a  szerb játékos csak a tavaly év végi Davis-kupa döntőn résztvevő játékosok közül rakhatta össze a tökéletes Davis-kupa játékost.

Csatoljuk a videót is.

Kép forrása: head.com