Medvedev szerint a Nagy Hármas uralhatja idén is a Grand Slameket

2020. február 14.
by kert

Az orosz versenyző még rotterdami első körös veresége előtt nyilatkozott a spanyol marca.com-nak, és elmondta, milyen érzés Federer, Nadal és Djokovic árnyékában játszani

Az Ausztrál Open előtt a szakértők már komoly esélyt láttak arra, hogy a fiatalabb generáció valamely tagja végre megszakítja a Nagy Hármas, Roger Federer, Rafael Nadal és Novak Djokovic 13 Grand Slam óta győzelmi sorozatát.

Az egyik favorit éppen a világranglista 5. helyén álló, 24 éves Daniil Medvedev volt, aki 2019 augusztusa és októbere között hat tornadöntőben is szerepelt, köztük az emlékezetes, ötszettes US Open fináléban, ahol végül Rafael Nadaltól szenvedett vereséget. A világelső Novak Djokovicot két alkalommal is le tudta győzni, igaz, mind Federer, mind Nadal ellen 0-3-as mérleggel rendelkezik.

Az Ausztrál Opent aztán Novak Djokovic húzta be Dominic Thiemmel szemben, egyelőre tehát folytatódni látszik a nagyok dominanciája. “Nem akarok jósolgatni, de ők hárman annyi Grand Slamet nyertek egyhuzamban, hogy semmi meglepő nem lenne abban, ha 2020-ban is mind a négyet elvinnék.” – mondta Medvedev.

“Egészen elképesztőek, minden helyzetben pontosan tudják, mi a helyes döntés” – folytatta az orosz. “Minden egyes labdamenet nehéz ellenük, könnyű pontokra ne is számíts.”

Medvedev úgy gondolja, ettől függetlenül mindig a saját játékát kell játszania, és önmagát adnia. Ami persze nem minden esetben sül el jól, ezt tavaly a US Openen is láthattuk, amikor magára haragította a New York-i közönséget: “A pályán és a pályán kívül is önazonos próbálok maradni. Az emberek ezt néha negatívan, néha pedig pozitívan fogadják. Mindenkinek magának kell eldöntenie, kedvel e vagy sem.” – kommentálta Medvedev.

Forrás

A kiemelt kép forrása: Teniszvilág