Casper Ruud az első norvég ATP győztes!

2020. február 17.
by maratsafin

Christian Ruud, Casper apja és edzője, 1995 októberében, a fia születése előtt több, mint három évvel elérte karrierje legmagasabb ATP ranglista helyezését, a 39. helyen jegyezték. Hétfőn azonban Casper túlszárnyalja apja teljesítményét, és mint a valaha legmagasabban rangsorolt norvég játékos, karrierje legjobbjaként 34. a világranglistán.

A tegnapi mérkőzésről nem érdemes sokat írni,  alig több, mint egy órán át tartott, a szerencsés vesztesként főtáblára kerülő Pedro Sousa nem tudott komoly ellenállást kifejteni a fiatal norvég ellen. Az első szettben Ruud összesen három pontot vesztett adogatóként, míg ellenfele szerváját kétszer is elvette. 6-1 után, a második játszmát is breakkel kezdte a fiatal játékos. Mivel az adogatásainál végig rendkívül magabiztos volt – egyedül a meccsért adogatva volt egyenlő – gyakorlatilag simán nyerte karrierje első trófeáját. Buenos Aires legfiatalabb bajnoka lett így Casper Ruud!

“Fantasztikusan érzem magam. Ez az, amit minden játékos keres, és amiről álmodik. Nagyon elégedett vagyok a karrieremmel, bár tudom, hogy még mindig fiatal vagyok” – mondta Ruud. “Buenos Aires mindig különleges hely lesz számomra, ez az első címem.”

“Tudtam, hogy az ellenfelem nem volt 100 százalékos, de az ilyen dolgok a játék részét képezik” – mondta Ruud. “Kimentem, hogy megnyerjem a meccset és a bajnokságot.”

Kép forrása: atptour