Sandgren: “Federer játéka szemet gyönyörködtető, de Djokovic a legjobb teniszező.”

Tennys Sandgren az Ausztrál Openen hét meccslabdáról kapott ki Roger Federer ellen és megtapasztalta, hogy mennyire nehéz lezárni egy találkozót, amikor egy nagy bajnok áll a háló túloldalán. A New York Open során adott interjújában a tennessee-i teniszező elmondta, hogy bár Federer játéka élvezetes és szemet gyönyörködtető, ő Novak Djokovic-ot tartja minden idők legjobbjának.

A svéd felmenőkkel rendelkező Tennys Sandgren (a Tennys egy gyakori svéd keresztnév és semmi köze a sportághoz) Dohában kezdte a 2020-as idényt, ahol már az első körben kikapott, majd Aucklandben címvédőként nyert egy meccset, de a 16 között honfitársa, John Isner már túl nagy falatnak bizonyult. Az Ausztrál Openen pályafutása során másodszor jutott el a negyeddöntőig, ahol egy drámai öt szettes meccsen hét mérkőzéslabdáról kapott ki Federer ellen.

A múlt héten zajló New York Openen adott interjújában (ahol ötödik kiemeltként már az első fordulóban kiesett) Sandgren elmondta, hogy mi a véleménye Roger Federerről és Novak Djokovic-ról.

“Kétség sem férhet ahhoz, hogy Federer játéka szemet gyönyörködtető, de Djokovic a legjobb teniszező.” – mondta Sandgren. “Van az, ahogyan mi, többiek játszunk, és van ő. Mi megpróbálunk nyerőket ütni, míg ő olyan területekre helyezi a labdáit, ahonnan nagyon nehéz visszaadni azokat, és lehetetlen meglepni őt. Szép lassan megfojt a játékával, ezt hihetetlenül jól csinálja. Azt hiszem, ha jó úton haladok és sikerül jobbá válnom, én is képes lehetek erre.”

“A tenisz egy kemény sport. Megpróbálsz jól időzíteni és azért küzdesz, hogy hétről hétre a legjobbadat tudd nyújtani. Úgy érzem jól játszom, jó döntéseket hozok a pályán és egyre jobbá válok. Amikor a legjobbamat nyújtom úgy érzem, hogy képes vagyok felvenni a versenyt a legnagyobbakkal is. Ugyanakkor vannak dolgok, amikben még sokat kell fejlődnöm – ilyen a játék mentális oldala, hogy ne legyek frusztrált és ideges bizonyos helyzetekben. Koncentráltan és pozitívan kell játszanom, ilyesmi.”

Tennys Sandgren jelenleg az 56. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbja a 41. volt. A héten nem vesz részt egyik tornán sem, és egyelőre nem lehet tudni, mikor és hol lép legközelebb pályára a 28 éves amerikai.

Forrás

Kép forrása: essentiallysports.com