Novak Djokovic 2020-as céljai

A világelső három év kihagyás után tért vissza a dubaji tornára, és a sima első körös győzelme utáni sajtótájékoztatón beszélt terveiről

A sajtó képviselői nagyon kíváncsiak voltak, hogy a már eddig is számtalan rekordot bezsebelő Novak Djokovicot milyen célok motiválják, mit szeretne elérni az idei évben.

Az egyik ilyen cél lehet például a legtöbb egyéni tornagyőzelem, amelynek birtokosa jelenleg Jimmy Connors 109 trófeával, a térdműtéte után lábadozó Roger Federer pedig 103 ATP versenyt nyert. A szerb előtt jár még Ivan Lendl és Rafael Nadal (aki a héten az acapulco-i 500-as tornán vesz részt), 94 és 84 megnyert tornával.

Djokovic eddig 78 győzelemmel büszkélkedhet, és az újságírók ezt firtató kérdésére így reagált: “Hogy őszinte legyek, idén nem ez a legfontosabb célom. Ebben a szezonban meg szeretném tartani a világelsőséget, jól akarok szerepelni az olimpián és a Grand Slameken. Úgy gondolom, minden egyes szezonnal, ahol magas szinten játszom, és sikerül Grand Slameket nyernem, közelebb kerülök a legtöbb tornagyőzelemhez is.”

Az elmúlt hetekben sok szó esett arról, hogy úgy tűnik, a három nagy, Federer, Nadal és Djokovic közül a szerb világelsőt foglalkoztatja leginkább, melyikük lesz végül a GOAT, minden idők legjobbja. Kétségtelenül Djokovicnak van jelenleg a legnagyobb sansza, hogy mind a Grand Slam győzelmek, mind a világelsőként eltöltött hetek tekintetében megelőzze a másik kettőt, de a szurkolóknak minden bizonnyal saját kedvencük marad a legjobb – függetlenül a számoktól.

Forrás

A kiemelt kép forrása: scroll.in