Nadal kihagyhatja a US Opent?

A 12-szeres Roland Garros győztes salakkirályt kellemetlen helyzetbe hozhatja a francia nyílt teniszbajnokság időpontváltozása

A koronavírus járvány miatt ezekben a hetekben, hónapokban mindenről csak feltételes módban beszélhetünk. Nem kivétel ez alól a tenisz sem. Mégis érdemes átgondolni lehetséges forgatókönyveket, hogyan folytatódhat a felforgatott versenynaptár a világjárvány lecsengése után.

Így tett a svájci rádió műsorában Marc Rosset, a korábbi olimpiai bajnok és párosban Roland Garros győztes játékos is. Szerinte Rafael Nadal kihagyhatja az idei US Opent, hiszen jelen állás szerint annak befejezése után egy héttel, szeptember 20-án kezdődne a Francia Tenisz Szövetség által elhalasztott salakos Grand Slam. Az USTA, az amerikai tenisz szövetség álláspontja egyelőre az, hogy az eredeti időpontban rendezik meg a US Opent.

Nadal döntése mindenképpen nehéz lesz, hiszen mindkét Grand Slamen ő a címvédő, így 4000 pontot kell védenie ezeken a versenyeken. “Nadal 12-szeres bajnok a Roland Garroson, az a verseny a szíve csücske. Valószínűleg priorizálni fogja a US Opennel szemben.” – mondta Rosset.

A korábbi kiváló svájci teniszező hiányolja a szövetségek, szervezetek közti kommunikációt: “Bár valóban különleges, példa nélküli helyzettel állunk szemben, az a legrosszabb megoldás, ha nem beszélünk egymással. Érthető, hogy minden Grand Slam a saját pénzügyi helyzetét tartja szem előtt, de egyeztetések nélkül nem fog menni.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: marca.com