Thiem: most sokkal fontosabb dolgok is vannak a tenisznél

2020. március 23.
by kert

Dominic Thiem az osztrák Oberösterreichische Nachrichten újságnak beszélt a kialakult helyzetről

A jelenlegi intézkedések szerint június 7-ig nem rendeznek teniszversenyeket a koronavírus terjedésére való tekintettel. Ez a teljes tavaszi salakos szezon törlését jelenti, a csúcsverseny Roland Garrost pedig a Francia Tenisz Szövetség egyelőre szeptemberre halasztotta, amely döntés szintén számos kérdést vet fel.

A 26 éves Thiem immár évek óta a második számú salakmenőnek számít Rafael Nadal mögött, az utolsó két párizsi döntőt is ők ketten játszották. Joggal lehet tehát csalódott, hogy ebben az évben nem versenyezhet kedvenc borításán, de ő is mindennél fontosabbnak tartja a járvány megfékezését.

“Nemrég értesültem a salakos tornák teljes törléséről. Drámai és drasztikus intézkedés ez a játékosok számára, de meg kell tanulnunk együtt élni a helyzettel. Nyilvánvalóan most sokkal fontosabb dolgok is vannak az életünkben, fegyelmezetten alkalmazkodnunk kell az intézkedésekhez.” – mondta Thiem.

Jelen állás szerint a füves szezon június 8-án a megszokott menetrend szerint elindul, így Thiem azt tervezi, hamarosan megkezdi a felkészülést ezen a borításon. Legjobb eredményét füvön 2016-ban érte el, amikor az elődöntőben Roger Federert legyőzve nyerte meg a stuttgarti tornát.

Forrás

A kiemelt kép forrása: Teniszvilág