Wimbledont törölni kell, a Roland Garros pedig megbánja a döntését

A Német Tenisz Szövetség elnöke, Dirk Hordoff szerint 2020-ban nem lesz Wimbledon, a szövetségek pedig harcolni fognak a Roland Garros új időpontban való megrendezése ellen.

A francia l’Equipe interjút készített a Német Tenisz Szövetség elnökével, amiből sok minden kiderült arról, mi is zajlik jelenleg a háttérben és hogyan próbálják a döntéshozók uralni a koronavírus okozta káoszt.

Hordoff szerint az idei füves pályás idénynek annyi, és a felvezető versenyek csak arra várnak, hogy bejelentsék Wimbledon törlését – ezt követően ők is előállnak majd a saját versenyeiket érintő nyilatkozatokkal. “Ez az egyetlen ésszerű döntés.” – nyilatkozta a német. “Salakos versenyeket később is lehet majd rendezni, füves pályás versenyeket viszont nem lehet októberben, nedves füvön képtelenség játszani.”

Hordoff arról is beszélt, hogy a Francia Tenisz Szövetség (FFT) szeptember 20.-ra tolta a Roland Garrost, azelőtt, hogy konszenzusra jutott volna az ATP-vel, a WTA-val és a többi Grand Slam torna szervezőjével. “Ez a módszer nem jellemző a franciákra, ez Bernard Giudicelli módszere.” – mondta. Az FFT elnöke, Bernard Giudicelli állítólag úgy adta ki a halasztásról szóló sajtóközleményt, hogy közben még javában folytak a tárgyalások a különböző szövetségekkel. Hordoff elmondása szerint a szövetségen belül sem támogatja mindenki a döntést, ez egyik vezető pozícióban tevékenykedő személy azt mondta, ez a lépés lesz Giudicelli Waterloo-ja, utalván ezzel arra, hogy az elnök is Korzika szigetéről származik, csakúgy, mint Napoleon.

“Úgy gondolom, hogy bepánikolt a rá nehezedő nyomástól, mivel 2021-ben választások lesznek, és ezzel a merész döntéssel akart lépéselőnybe kerülni a riválisaival szemben.” – idézi a lap a német szövetség elnökét. “Azt remélte, hogy az ITF (Nemzetközi Tenisz Szövetség) támogatja majd a döntését, de egyedül maradt a világ ellen.” – tette hozzá Hordoff, majd azt is megemlítette, hogy az ATP máris azzal fenyeget, hogy az idei és a 2021-es Roland Garroson szerezhető pontokat nem számítja majd be a világranglistába.

Hordoff természetesen azt is elmondta, hogy jelenleg az emberek egészsége a legfontosabb és elképzelhetetlennek tartja, hogy újrainduljon az idény addig, amíg nem lesz gyógymód és védőoltás az új típusú koronavírus ellen.

“A tenisz pénzügyileg nincs veszélyben.” – zárta a mondandóját. “Nem hiszem, hogy a top100-ban lévő játékosok anyagi gondokkal küzdenének. Természetesen előfordulhat, hogy a helyzet miatt néhány szponzor elpártol az egyes tornáktól, de a tenisz túl fogja élni a válságot. Megváltozik majd, de túl fogja élni.”

Forrás

Kép forrása: surreytenniscourts.com