Andy Murray és Angelique Kerber is “játszik” a virtuális Madrid Openen

Feliciano Lopez, a madridi salakos torna versenyigazgatója bejelentette, hogy áprilisban mégis megrendezik a versenyt – a járvány miatt ezúttal az online térben

A Mutua Madrid Open Virtual Pro elnevezésű online játékot azon teniszezők megsegítésére hívják életre, akik a koronavírus járvány miatt törölt versenyek következményeként nem jutnak bevételhez, munkanélküliek lettek.

Április 27-30. között tizenhat WTA és tizenhat ATP játékos szerepel majd a virtuális főtáblán. Minden forduló győztese 150 000 euró pénzdíjban részesül, amelyet karitatív célra ajánlhat fel. Fordulónként további 50 000 eurót adományoznak a szervezők a pandémia által okozott társadalmi károk enyhítésére.

“A Mutua Madrid Open mindig is fiatalos, innovatív szellemű torna volt [emlékezzünk csak a kék salakra, a szerk.]. Sosem féltünk az újításoktól, ez a hozzáállásunk jól illeszkedik a mostani extrém helyzethez.” – mondta Feliciano Lopez.

A férfiaknál a háromszoros Grand Slam győztes Andy Murray már biztos résztvevője a virtuális versenynek. A skót két alkalommal, 2008-ban és 2015-ben is diadalmaskodott ezen a helyszínen, első alkalommal még kemény borításon.

A hölgyeknél a szintén Grand Slam győztes német Angelique Kerber is indul, aki lelkesen nyilatkozott az eseményről: “Izgatottan várom, hogy otthonról játszva részt vehessek az online versenyen. Az élet olyan helyzet elé állított minket, amilyen még sohasem volt, de ez jó alkalom nekünk, versenyzőknek, hogy új kihívásokkal nézzünk szembe.”

Óvatosabban nyilvánult meg a virtuális tornával kapcsolatban Andrea Gaudenzi ATP elnök: “Nem rossz a kezdeményezés, de nem pótolja az igazi Masters tornát. Az online versenyzés jobban illik más sportágakhoz, mint a Forma-1 vagy a Moto GP. Nem vagyok ellene, hogy ezekben a szomorú időkben újdonságokkal álljunk elő, de ez nem valódi megoldás a problémánkra. Mégis, a Mutua Madrid Open Virtual Pro szervezőit köszönet illeti, hogy bevételhez juttatják a nehéz helyzetbe került versenyzőket.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: letsplaysega.com