Nadal szerint idén már nem lesz profi teniszverseny

A világranglista második helyén álló Rafael Nadal nem lát sok esélyt arra, hogy idén újraindul a tour és rendeznek majd profi teniszversenyeket.

Március óta a többi sportághoz hasonlóan a teniszélet is teljesen leállt a koronavírus miatt. A különböző szervezetek gőzerővel dolgoznak azon, hogy megtalálják az újraindulás megfelelő módját és időpontját. Jelen állás szerint július 13.-án folytatódhatnak a versenyek, de ez a határidő nagy valószínűséggel  ki fog tolódni. Több, mint harminc tornát töröltek már, vagy halasztottak el, köztük Wimbledont is. A US Open és a Roland Garros szervezői még kitartanak és bíznak abban, hogy meg tudják rendezni idén a versenyeket, melyeken Rafael Nadal a címvédő.

Egy héttel ezelőtt az Amerikai Tenisz Szövetség (USTA) megerősítette, hogy több forgatókönyvvel is készülnek a US Open megrendezésére, az is benne van a pakliban, hogy később indul, de előfordulhat, hogy a vírus által leginkább sújtott New York helyett Indian Wells ad majd otthont a tornának. Az ATP elnöke, Andrea Guzdenzi is úgy hiszi, lesz még idén tenisz, elmondása szerint 50 különböző verziót is kidolgoztak a sportág újraindítására.

Nadal az optimista nyilatkozatok ellenére borúsan látja a jövőt, erről a spanyol El Pais hírportálnak mesélt.

“Remélem, hogy még idén pályára tudunk lépni, de sajnos azt kell mondanom, hogy nem látok rá sok esélyt.” – mondta Nadal kedden. “Én már a 2021-es idényre készülök és az foglalkoztat, hogy mi lesz az Ausztrál Opennel, mert szerintem a 2020-as idénynek gyakorlatilag vége. Nagyon remélem, hogy a következő idényt rendben el tudjuk kezdeni, bízom benne, hogy így lesz.”

Nadal nem kezdte rosszul 2020-at, az ATP Kupán döntőbe vezette a spanyol csapatot, az Ausztrál Openen a negyeddöntőig jutott, majd Mexikóban megnyerte pályafutása 85. ATP versenyét. Jelenleg egy barátja ingatlanján található teniszpályán edz. A spanyolországi korlátozások némileg enyhültek, így a sportolók már folytathatnak szabadtéri edzéseket, de a sportlétesítményeket egyelőre csak a csapatsportágak játékosai használhatják.

Forrás

Kép forrása: skysports.com