Jótékonysági versenysorozatot szervez Novak Djokovic

Novak Djokovic pár napja jelentette be a közösségi média felületein, hogy hamarosan indul az Adria Tour névre hallgató jótékonysági versenysorozat, azóta pedig több nagy név is jelezte, hogy számíthatnak a részvételére.

Novak Djokovic és családja két hónappal ezelőtt utazott Spanyolországba, hogy meglátogassák az öccsét, Markot. A világelső akkor még nem sejtette, hogy a kiruccanás egészen hosszúra nyúlik majd a koronavírus terjedése okán bevezetett karantén miatt. Djokovic nemrég visszatérhetett Szerbiába, és rögtön be is jelentette, hogy a közreműködésével jótékonysági versenysorozat indul, melynek balkáni országok biztosítanak majd helyszínt.

A sorozat első állomása Djokovic szülővárosában, Belgrádban lesz, a mérkőzéseket a saját sportkomplexumában játsszák majd salakon. Egy héttel később Horvátországban, Zadarban rendeznek meccseket, majd Montenegro és Bosznia-Hercegovina következne, de utóbbi két helyszínen még nincs minden rendben infrastrukturális szempontból.

Mindegyik tornán nyolc játékos szerepel majd két, négyfős csoportot alkotva, ahonnan a csoport győztesei jutnak be a döntőbe. A játszmák négy nyert játékig tartanak majd.

Djokovic megerősítette, hogy jól ismert nevek csatlakoztak a kezdeményezéshez, a Nagy Hármas másik két tagjának játékára azonban sajnos nem számíthatunk.

“Nagy örömmel tölt el, hogy Dominic Thiem, Grigor Dimitrov és Alexander Zverev is a vendégem lesz a szülőföldemen. Ez az első alkalom, hogy ide utaznak, és minden tőlem telhetőt megteszek majd, hogy jó házigazdának bizonyuljak.” – mondta a tizenhétszeres Grand Slam bajnok. “Elképzelhető, hogy Zverev Horvátországban is pályára lép, Dimitrov játékára pedig Montenegróban is lehet majd számítani.” – tette hozzá.

A szerbtől természetesen azt is megkérdezték, hogy gondolkodott-e Roger Federer és Rafael Nadal meghívásán.

“Hogy őszinte legyek, Federer meghívása eszembe sem jutott, mert… nos, még mindig a térdsérüléséből lábadozik. Nadal meghívásának nincs semmi akadálya, de nem hinném, hogy vállalná a szereplést.”

Djokovic elmondta még, hogy nagyon szeretné, ha nézők is lehetnének a találkozókon, de ehhez arra van szükség, hogy a Szerb kormány lazítson a jelenleg érvényben lévő járványügyi intézkedéseken.

Forrás

Kép forrása: tennis-tourtalk.com