Elmarad a washingtoni tenisztorna

Hiába tűzték ki a szezon folytatását és a megváltoztatott naptárat, nem rendezik meg a Citi Opent az Egyesült Államok fővárosában.

Kedden jelentette be az ATP közösen a Citi Open szervező bizottságával, hogy a kemény pályás torna 52. kiírását 2021-re teszik át. Az urak szezonja augusztus 13-i kezdettel tért volna vissza a koronavírus-járvány okozta leállás után, de 23 nappal előtte döntöttek úgy, hogy nem rendezik meg 2020-ban a versenyt. Mark Ein, az ATP 500-as torna elnöke a továbbra sem megoldott problémákkal magyarázta ezt hivatalos közleményében:

“Szívszorító, de több hónapnyi fáradhatatlan munka és szoros együttműködés ellenére kénytelenek vagyunk elhalasztani a Citi Open 52. kiírását. 23 nap lenne még a kezdésig, de még mindig számos probléma van, amire nem találtunk megoldást. A legnagyobb nehézséget a versenyzők nemzetközi utaztatása és egészségük biztosításának összehangolása jelenti. Úgy gondoljuk, ha még most lépünk vissza, az korrekt lesz a teniszezőkkel, a támogatóinkkal és a partnereinkkel szemben egyaránt.”

A US Open Series első tornája így augusztus 22. és 28. között a Western & Southern Open Mestertorna lesz, amit idén Cincinnati helyett a US Open helyszínén, New Yorkban rendezik meg a világméretű pandémia okozta fennakadások és kockázati tényezők miatt.

Bár New York állam megadta a zöld utat az Amerikai Nyílt Teniszbajnokság megrendezésére is, jó kérdés, hogy augusztus utolsó napján tényleg útjaikra indulnak-e majd a labdák Flushing Meadowsban? A szervezők elvileg biztosítani fogják az egészségügyi előírásokat, de a sportág legnagyobbjai – köztük Novak Djokovic és Rafael Nadal is – erősen tartózkodnak a jelenlegi helyzetben kontinenseken átívelő utazásoktól. E torna elmaradásával pedig csak egy verseny adódik egy Grand Slamre való felkészüléshez, ami nem biztos, hogy méltó lenne a US Open rangjához. Arról nem is beszélve, hogy a csonka körülmények mellett a mezőny is csonka lesz várhatóan, ám még a járvány helyzete sem úgy áll jelenleg az USA-ban, hogy fellélegzésre lehessen oka a sportág rajongóinak…

A borítókép forrása: sport.orange.fr