Federerék bizakodóak 2021-el kapcsolatban

2020. július 21.
by andF

Térdműtétét követően még a visszavonulás gondolata is felmerült Roger Federerben, Ivan Ljubicic elmondása szerint azonban most már csak a jövő évi visszatérés jár a hússzoros Grand Slam bajnok fejében.

Federer idénye még a koronavírus járvány berobbanása előtt véget ért, pár hónapon belül ugyanis kétszer is műteni kellett a térdét. Egy korábbi interjújában elismerte, hogy a visszavonulás gondolatával is eljátszott, de olyan megnyilvánulásai is voltak, amiből arra lehetett következtetni, hogy készül a visszatérésre. Egyik edzője, Ivan Ljubicic most mindenkit megnyugtatott: Roger Federer ott akar lenni jövőre Wimbledonban és az Olimpián is.

“Mindent kézben tartunk és a következő idényre készülünk.” – mondta Ljubicic a Novi List-nek. “Azt szeretnénk, ha minden úgy történne, mint 2017-ben (amikor Federer sikerrel tért vissza egy műtétet követően), de tudjuk, hogy a mostani helyzet teljesen más. Van már egy pozitív tapasztalatunk, szóval bizakodóak vagyunk.”

Ivan Ljubicic 2016. óta tagja Roger Federer csapatának, és elmondása szerint a közeljövőben is a svájci munkáját fogja segíteni. Az edzősködés viszont nem szerepel a hosszútávú céljai között, Federer visszavonulása után nem vállal majd ilyen munkát, inkább a menedzsment csoportjának az irányításával szeretne foglalkozni.

“Roger az utolsó játékos, akit edzőként segítek. A visszavonulása után minden figyelmemet a LJ Sports Groupra fordítom majd.” – mondta Ljubicic. “Most folytatom a közös munkát Rogerrel, ez nem kérdés, de a későbbiekben arra fogok koncentrálni, ami igazán örömet okoz nekem – segíteni akarom a játékosokat olyan módon, amit személy szerint a legjobbnak tartok.”

Forrás

Kép forrása: essentiallysports.com