Nadal megvédte az Adria Tourt

A spanyol szerint Djokovicot a jó szándék vezérelte a torna megrendezésével, de tanulni kell a hibákból

A világelső Novak Djokovic a koronavírus első hullámának lecsengése után, június közepén indította útjára a három fordulósra tervezett Adria Tourt, melynek bevételét a balkáni országok megsegítésére szánta.

Topjátékosok, köztük Dominic Thiem, Alexander Zverev és Grigor Dimitrov is vállalták a játékot. A belgrádi első hétvége zökkenőmentesen lezajlott, azonban a második, horvátországi fordulót már le kellett fújni, mert több játékos és edző, köztük maga Djokovic is megfertőződött koronavírussal.

A szervezők rengeteg kritikát kaptak, de Nadal egy videókonferencián most megvédte a rendezvényt: “Úgy gondolom, a játékosok jót akartak a sportágnak és a nézőknek. Természetes, hogy hibázol, ha olyan helyzettel kell szembenézned, amilyennel még sosem találkoztál. Remélem, mindenki levonja a megfelelő következtetéseket a történtekből.”

Nadal kedden jelentette be, hogy a koronavírus járvány miatt nem utazik el New Yorkba az augusztus 31-én kezdődő US Openre, ahol címvédőként lépne pályára. “Az érzéseim azt súgják, nem ez a megfelelő időpont a hosszú utazásra. Nem tudom, milyen körülmények várnának a tengerentúlon. Mallorcán a helyzet jelenleg biztonságos és stabil, ezért itt maradok, és várom, mit hoz a jövő.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: www.essentiallysports.com