Közel három órán át nyüstölte egymást Gauff és Sabalenka a nyolc közé jutásért

2020. augusztus 13.
by Utah

Izgalmas, már-már maratoni hosszúságú csatát eredményezett Coco Gauff és Aryna Sabalenka találkozója a Lexingtonban zajló keménypályás női tenisztorna nyolcaddöntőjében.

Újabb meggyőző sikerrel vétette magát észre a tizenhat esztendős amerikai szupertehetség, Cori “Coco” Gauff, aki ma hajnalban két óra negyvennyolc percnyi játék után 7:6, 4:6, 6:4 arányban verte a világranglistán tizenegyedik Aryna Sabalenkát.

“Úgy vélem a mentalitásom segített hozzá a győzelemhez. Mindketten remekül játszottunk, mint ahogyan a hullámvölgyeink is megvoltak a mérkőzés folyamán. Összességében csak néhány szoros labdamenet döntött!” – értékelt a győztes.

Ami Sabalenkát illeti, a szerváját leszámítva összességében elégedett volt a teljesítményével. Saját bevallása szerint a mérkőzés végére kezdett jobban adogatni, ugyanakkor néhány ladbamenetet túl is variált a hajrában.

Live Tennis (@livetennis) | Twitter

Sabalenka számára a második forduló jelentette a végállomást Lexingtonban! – FOTÓ: Live Tennis

Gauff az elődöntőbe jutásért a tunéziai Ons Jabeurral találkozik majd. A felső ág másik negyeddöntőjében Marie Bouzkova és Jennifer Brady csapnak össze.

A program a mai napon az alsó ági nyolcaddöntőkkel folytatódik. Közülük is kiemelkedik a Serena-Venus párharc.

Kiemelt kép: Live Tennis