Stan Wawrinka bemutatkozott Prágában

2020. augusztus 19.
by Utah

A korábbi Grand Slam-győztes svájci játákos a Prágában zajló Challenger-tornán tért vissza az elmúlt hónapok kálváriáját követően. 

Wawrinka hétfő délután 6:1, 4:6, 6:1 arányban verte Roman Safiullint. Tizenhárom breaklabdájából hatot értékesített, továbbá begyűjtött öt ászt is. Nem volt könnyű mérkőzés, de ő sem várt sokkal többet az első megmérettetéstől.

“Ilyesmi volt várható hat hónap kihagyás után. Azért jöttem el erre a versenyre, hogy megtaláljam a ritumusom, és meglássam, hogy hol tartok felkészültség szempontjából. A győzelemnek persze örülök, de még nagyon sok a dolgunk. Az első és legfontosabb a győzelem, hiszen folytathatom általa a versenyt. 

Roman jobban játszott a második szettben. Ami engem illet, lassabban mozogtam és nem is voltam elég agresszív. Minél többet szeretnék játszani a hét folyamán. Egyelőre messze vagyok a formától, amelyet el szeretnék érni, de ez normálisnak mondható egy ekkora szünet után.” – értékelt a találkozó győztese.

Számos kollégájához hasonlóan Wawrinka is kihagyja az előttünk álló Western & Southern Opent, valamint US Opent New Yorkban. Mindazonáltal, ott lehet majd Rómában és a Roland Garroson is.

Kiemelt kép: ATP Tour