Djokovic megérti Nadal távolmaradását

2020. augusztus 28.
by HerczegGabor

Novak Djokovic elmondta, hogy teljesen megérti Rafael Nadal döntését, aki úgy döntött, hogy idén nem játszik Amerikában.

Bár Rafael Nadal a US Open címvédője, a spanyol játékos már korábban úgy döntött, hogy idén kihagyja a tengerentúli Grand Slam tornát. A világranglista pontjait a távolmaradása ellenére megtarthatja, a világelső Novak Djokovic szerint ez az “előny” is döntő szerepet játszott riválisa végső döntésében.

,,Megértem, miért maradt Európában. Nyilvánvaló, hogy ilyen körülmények között bármi történhet. Úgy gondolom nem akarja kockáztatni a saját maga, és csapata egészségét, és a pontjait sem kell megvédenie. Ha ez az oka, akkor teljesen megértem a döntését.’’ – mondta Djokovic Nadalról.

Természetesen ez (is) lehet az oka Nadal döntésének, hiszen az ideiglenes világranglista számolási rendszer védi őt, és az összes olyan játékost, akik nem akarnak vagy éppen nem tudnak a kialakult helyzetben versenyezni. A spanyol tavaly két Grand Slam tornán tudott győzedelmeskedni, a US Open mellett a Roland Garros címvédője is egyben, és a két torna közül érthető módon a hozzá közelebb álló borítást, a salakot választotta, ahol már tizenkét alkalommal diadalmaskodott.

Kiemelt kép: essentiallysports.com

Forrás