ATP 1000: Tsitsipas hoppon maradt, Djokovic azonban kibrusztolta a döntőbe jutást

A Western & Southern Open alakulását figyelembe véve a két legkiegyensúlyozottabb formában szereplő játékos jutott be az esztendő első mesterversenyének fináléjába. 

Akárcsak a női elődöntők, úgy a férfiaké is egy nap csúszással zajlott le a Cincinnatiból New Yorkba telepített viadal pénteki felvonásán.

Elsőként a kanadai Milos Raonic és a görög Stefanos Tsitsipas csatáztak a Grandstand ürességtől kongó lelátói előtt. Habár Tsitsipas a legjobb nyolc között mindössze tizenegy game-re volt csak késztetve, az extra pihenő nem jelentett számára különösebb előnyt a találkozó folyamán. Az első játszmában mindketten végigvették a maguk szerváját, és Tsitsipasnak volt is lehetősége a brékre, végül mégis Raonic akarata érvényesült a rövidítésben. A második szettben egyszer brékelt a kanadai, de ez elegendő is volt ahhoz, hogy onnantól magabiztosan hozza le a párharcot.

A felső ágon a világelső Novak Djokovic ellenfele a Daniil Medvedevet heroikus csata árán búcsúztató Roberto Bautista Agut volt. A spanyol egész hetes küzdőszellemét szem előtt tartva nem volt különösebb meglepetés, hogy behúzta az első szettet. A helyzet azonban szokatlan lehetett számára, hiszen az elmúlt napokban ő volt az, akinek rohannia kellett az eredmény után. Djokovicnak ma nem pusztán vele, de saját magával és az első fordulóban már jelentkező nyakproblémájával is meg kellett küzdeni. Djokovicot kétszer is ápolták a mérkőzés folyamán, de gondjaival együtt is hozta a második játszmát, amelynek végén a legfontosabb pillanatban, szettlabdánál tudta elvenni Bautista Agut adogatását. Az izgalmak fokozásának érdekében a döntő szettben mindketten háromszor bukták el a maguk szerváját, így aztán jöhetett a rövidítés. Késhelyre menő csata helyett viszont sebességváltást láthattunk Djokovic részéről. Beindult a henger, amellyel a szerb semmire hozta a tiebréket.

ATP 1000, New York, Elődöntők:

  • M. Raonic – S. Tsitsipas (7:6, 6:3)
  • N. Djokovic – R. Bautista Agut (4:6, 6:4, 7:6)

A döntő előtt és alatt mindenképp nagy hangsúly kerül majd Djokovic fizikai állapotára, hiszen elnézve Raonic formáját, Djokovicnak nem férhetnek bele olyan hibák, mint az elődöntő során.

Kiemelt kép: ATP