David Ferrer új magasságokba repítené Zverevet

2020. augusztus 29.
by Utah

Az újjáéledő szezon egyik legnagyobb kérdése, hogy mire megy az immár David Ferrerrel dolgozó Alexander Zverev? 

Zverevhez hasonlóan Ferrer is bizakodóan tekint a közös munka elé, amelynek java a szeptemberi salakpályás versenyeken veszi kezdetét Európában. Zverevnek megérte kitartónak lenni Ferrer szolgálataiért, hiszen a spanyol végül rábólintott, hogy a németek tehetségével kezdje meg edzői karrierje érdemi részét.

“Voltak más opcióm is, Zverev azonban háromszor is felkeresett annak érdekében, hogy legyek az edzője.” – árulta el Ferrer a Punto de Breaknek. “Az első és második megkeresést még visszautasítottam, de a karanténidőszak alatt harmadszor is felhívott. Tetszett ez a fajta elszántság, ő volt az, aki kitartott és próbálkozott nálam mindvégig.”

Ferrer hiszi, hogy Zverev új magasságokba törhet a fejlődés által! Kép forrása: Sports Finding

Zverev az amerikai versenyeknek még Ferrer nélkül vágott neki. A Western & Southern Openen a második forduló jelentette számára a végállomást, miután három szettben alulmaradt Andy Murrayvel szemben.

“Úgy vélem még rengeteg lehetősége van a fejlődésre, legyen szó a dolog mentális vagy játékbeli aspektusáról. Főként talán támadóbb teniszt játszhatna, és csiszolhatna bizonyos technikai elemeken is. Leszögezendő, hogy egy olyan játékosról beszélünk, aki máris nagyszerű. Ha viszont fejlődik az imént említett területeken, az Grand Slam-győzelmeket eredményezhet számára és ezidáig nem tapasztalt magasságokba emelhetné.” – tette hozzá a korábbi klasszis.

Idén vajon eléri az áttörést? Kép forrása: Essentially Sports

Zverev következő próbatétele a hétfőn rajtoló US Open lesz, a Flushing Meadows-i buborékban. Az első körben rögtön egy pokolian nehéz meccsre számíthat, ellenfele ugyanis a dél-afrikai Kevin Anderson lesz.

Forrás

Kiemelt kép: Essentially Sports