“Háromszor törték meg a ritmusomat!” – Bautista-Agut

2020. augusztus 30.
by Utah

A nyolcadik helyen kiemelt Roberto Bautista-Agutnak az elődöntő jelentette a végállomást a Cincinnaiból New Yorkba vezényelt ATP 1000-es versenyen. 

Bautista három órás küzdelemben maradt alul Novak Djokovic-csal szemben, a döntő szettben ráadásul adogathatott is 6:5-nél a győzelemért. Djokovic a búcsú helyett brékelt, majd semmire hozta a rövidítést az állva hagyott spanyollal szemben.

Bautistának a mérkőzést követően volt mit kiadnia magából, és ami azt illeti cseppet sem tartóztatta a gondolatait. “Közel voltam a győzelemhez, mindössze két pontnyira. Lehetek csalódott, de felfoghatom úgy is, hogy sikeresen tértem vissza a Tourra.” 

Ezután arra is kitért, hogy érzése szerint igazságtalan módon, és időben döntöttek amellett, hogy behúzzák a tetőt, továbbá a Djokovic által igénybe vett szünetek sem szolgálták a javát.

“Nem először fordul már elő, hogy nem értek egyet Lars Graffal. Úgy vélem hibás döntés született. Megtörte a ritmusom, harmadszorra a mérkőzés folyamán. Először a mosdóval, aztán az ápolással, végül pedig a tetővel. A tető behúzásával várhattak volna még a szett végéig, tekintve, hogy a procedúra legalább öt percet vesz igénybe.” – vélekedett később a riportereknek az egyébként egész héten nagyot küzdő játékos.

Bautista Agut a US Openen is szeretne hasonlóan jó eredményt elérni. Menetelését az amerikai Tennys Sandgren ellen kezdi meg a napokban már megtapasztalt környezetben.

Forrás

Kiemelt kép: Deccan Herald