Thiemet nem foglalkoztatja Federer és Nadal távolléte

A Nagy Hármas közül idén csak Novak Djokovic képviselteti magát a US Openen, Dominic Thiemnek pedig feltett szándéka, hogy a világelső legnagyobb veszélyforrásává váljon Flushing Meadowsban. 

Az első lépést megtette, hiszen Jaume Munar két szettet követően feladta ellene a mérkőzésüket. Mint az a találkozót követő interjúból kiderült, a trióval szemben egyre magabiztosabban játszó Thiem annak sem tulajdonít különösebb jelentőséget, hogy Federer és Nadal is kihagyta a New York-i Grand Slamet. Előbbi a térdműtétjére való tekintettel koncentrál inkább 2021-re, utóbbi pedig a Garrosra időzíti a formáját.

“A távolmaradásuk sosem jó, hiszen játékosként is szeretem látni, amint versenyben vannak. Összességében viszont nem hinném, hogy számottevő hatása van. Nem ez az első alkalom, hogy mindketten egyszerre mulasztanak egy Grand Slamet, néhány éven belül pedig egyébként is ez lesz a helyzet. Mint mondtam nincsen számottevő hatása, hiszen rengeteg nagyszerű játékos található a pályákon.” – véleményezett Thiem, aki pályáfutása első Major-sikerét igyekszik begyűjteni az előttünk álló két hét során.

Forrás

Kiemelt kép: USOpen.org