Toni Nadal nem helyesli az új játékosszervezet létrehozását

2020. szeptember 2.
by kert

Rafael Nadal nagybátyja és volt edzője sincs meggyőződve róla, hogy most van itt az ideje Novak Djokovic akciójának

Ahogy mi is írtunk róla, az ATP játékosbizottságát elhagyó játékosok, Vasek Pospisil és John Isner a világelső Novak Djokovic vezetésével egy új érdekképviseleti szervezet létrehozásába fogott.

A hír felröppente után néhány nappal Roger Federer és Rafael Nadal egybehangzó véleményt hozott nyilvánosságra,  eszerint a koronavírus által amúgy is nehéz helyzetben lévő sportágnak jelenleg összefogásra, összetartásra van szüksége, nem pedig széthúzásra.

Hozzájuk csatlakozott most Toni Nadal, aki szerint nagyon káros lenne egy “szakadár” szervezet létrehozása. Toni nem ért egyet a szervezet kitűzött céljaival sem: “A férfi egyes világranglista első 500, és a páros ranglista első 200 versenyzőjét képviselné az új szervezet. Ezek önkényes és megkérdőjelezhető számok. Miért nem akarnak mindenkit képviselni?” – tette fel a kérdést.

Azzal kapcsolatban is élesen nyilatkozott, szerinte milyen szándékok húzódhatnak meg a háttérben: “Nem tehetek róla, de olyan érzésem van, hogy az alapítók saját önös céljaikat helyezik most a sportági érdekek elé.” – mondta.

A frissen visszatért korábbi világelső Andy Murraynek egyelőre nincs határozott véleménye a kezdeményezésről, de szerinte egy férfi-női egyesített játékosszervezet nagyobb hatékonysággal tudna fellépni.

Forrás

A kiemelt kép forrása: pro-motivate.com