US Open 2020: Győzelemmel kezdett két kihívó

A férfi egyes második napján Dominic Thiem, majd Daniil Medvedev is bemutatkozott az idei US Openen.

Kedden két olyan teniszező is pályára lépett Flushing Meadowsban, akik Roger Federer és Rafael Nadal távollétében joggal érezhetnek minden eddiginél nagyobb lehetőséget arra, hogy végre valahára Gran Slam-bajnokká avanzsálhassanak.

Thiem US Open 2020

Küzdelmes volt az első szett az osztráknak.
Kép forrása: tennis365.com

A délutáni program során az Australian Open idei döntőse, Dominic Thiem (2.) kezdte meg szereplését New Yorkban, ellenfele pedig Jaume Munar volt. A spanyol teniszező az első szettben nagy küzdelemre késztette az osztrákot, aki csak rövidítésben tudta csak megszerezni a vezetést. Thiem a második szettet már simábban nyerte meg, ezután viszont ellenfele sérülés miatt feladta a találkozót (7/6(6) 6/3 RET.). Fényévekkel jobb teljesítményt nyújtott a “Dominátor”, mint múlt héten Filip Krajinovic ellen. A második körben az indiai Sumit Nagallal találkozik.

Az éjszakai programban a US Open tavalyi döntőse, Daniil Medvedev (3.) kapott helyet. Federico Delbonis személyében akár egy kellemelten ellenfelet is kaphatott volna kezdésként az orosz, ő viszont nem vesztegette az idejét az Arthur Ashe Stadion üres lelátói előtt. Az első két játszma alatt mindössze három játékot veszített el egy-egy dupla-breaknek köszönhetően, majd bár Delbonis szervái feljavultak a harmadik szettre, Medvedev egy fogadó játékot így is meg tudott nyerni (6/1 6/2 6/4). A harmadik kiemelt nagyon jól adogatott a meccsen, ellenfelének mindössze két break-labdája volt, azok során sem engedte “szóhoz jutni”. A 64 között az ausztrál Christopher O’Conellel mérkőzik meg.

Borítókép forrása: metro.us