US Open 2020: Kerber és Kvitova is pályára lépett, Mladenovic elképesztően összeomlott

2020. szeptember 2.
by Diapolo

Angelique Kerber viszonylag gond nélkül, Petra Kvitova nagyot szenvedve jutott tovább, de Mladenovic érthetetlen megrogyása mindent vitt a női verseny második fordulójának szerdai játéknapján.

Angelique Kerber, a torna 17. kiemeltje és korábbi bajnoka két szettben legyőzte honfitársát, Anna-Lena Friedsamot, így a harmadik fordulóba jutott. Az első szettet nehézség nélkül húzta be a német, a másodikban azonban Friedsam egészen sokáig állta a sarat, de a tiebreak Kerber győzelmévek zárult, így 6-3, 7-6-tal zárta a mai találkozóját.

Jóval nehezebb dolga volt a cseh Kvitovának, aki Kateryna Kozlova ellen pocsékul kezdett. Az első szettet az ukrán lány uralta, Kvitova nagyon sokat rontott, de a fontosabb pillanatokban mindig meg tudott menekülni, így az első játszma végén tiebreak döntött. Ezt a 6. kiemelt Kvitova szoros csatában nyerte, innen pedig már nem volt megállás, Kozlovát felőrölte a második szettben. Az ukrán lány hite az első játszma elvesztése után elpárolgott, Kvitova pedig egy sokkal intenzívebb és eredményesebb folytatással 7-6, 6-2 arányban győzte le Kozlovát.

A nap, de lehet a torna legnagyobb összezuhanása Kristina Mladenovic nevéhez fűződik. A francia versenyző az első szettet simán behúzta az orosz Varvara Gracheva ellen, a másodikban pedig 5-3-as eredménynél volt négy meccslabdája is fogadóként, de nem tudta megoldani, utána pedig elvesztette adogatását, majd a tiebreak sem az övé lett. A harmadik szettben aztán Mladenovic már játékot sem nyert, így 1-6, 7-6, 6-0 lett a vége és kiesett Babos Timi páros partnere.

A kép forrása: usopen.org