US Open 2020: Az egyik Williams már az első körben kiesett, fehérorosz derbi következik

2020. szeptember 2.
by Diapolo

Csak az egyik Williams testvér jutott tovább az első fordulóból, szinte az összes kiemelt túlélte az első kört az alsó ágon, de elbúcsúzott a korábbi háromszoros győztes is.

Serena Williams sikerrel vette az idei US Open első lépcsőfokát, két szettben (7-5, 6-3) verte honfitársát Kristie Ahn-t. Az amerikai legenda az orosz Margarita Gasparyan ellen lép pályára a második fordulóban.

Kevésbé volt szerencsés Venus Williams, akinek kicsit több mint 100 perc alatt ért véget az idei US Open. A 20. helyen kiemelt Muchova viszonylag könnyedén (6-3, 7-5) jutott túl a sokat hibázó Venuson.

A második körbe jutott a 2017-es bajnok Sloane Stephens is, aki két 6-3-as szettel biztosította be a helyét a 64 között. Stephens esetében a harmadik körben akár Serena Williams is lehet az ellenfél, így a következő körben jogosan szoríthatnak a tenisz kedvelői a két amerikai játékos továbbjutásáért.

A második forduló slágermeccse biztosan a két fehérorosz lány ütközete lesz, ugyanis Aryna Sabalenka, illetve Viktoria Azarenka is sikerrel tudta le első párharcát. Külön érdekesség, hogy eddigi egyetlen hivatalos mérkőzésük egy éve volt, ott is a US Open második fordulójában találkoztak, akkor Sabalenka nyert. A mostani előjelek inkább Azarenka győzelme felé billentik a mérleg nyelvét, hiszen Azarenka az előző tornát megnyerte, míg Sabalenka a visszatérés óta Lexingtonban és Cincinnatiben is a 16 között kényszerült búcsúzni.

Hatalmas várakozás előzte meg Kim Clijsters visszatérését, hiszen egy korábbi világelső, illetve háromszoros US Open győztes személyében egy nagy kedvenc tért vissza a teniszpályákra. A visszatérés azonban ezúttal rövidre sikerült, hiába játszott sokáig jól a belga játékos, a 21. helyen kiemelt orosz Ekaterina Alexandrova az utolsó szettben megtörte a korábbi bajnokot és 3 szettben megnyerte a meccset (3-6, 7-5, 6-1).

A kép forrása: usopen.org