Korábbi legendák szerint Federer rekordja megdönthető

Tim Henman és Pete Sampras szerint az idő Rafael Nadalnak és Novak Djokovicnak dolgozik, könnyen megdönthetik Roger Federer 20-as Grand Slam-csúcsát.

A tenisz egyik legfontosabb rekordja a Grand Slam-győzelmek száma. Szerencsénkre egy olyan korban élünk, mikor az ezt érintő kérdések teljesen aktuálisak. A csúcsot jelenleg Roger Federer tartja 20 győzelemmel, de vészesen ott van már a nyakán Rafael Nadal (19) és Novak Djokovic (17) is. Mikor Pete Sampras a 2002-es US Open megnyerésével elköszönt a sportágtól, 14 sikerrel ő volt a rekorder, de Federer hat évvel később már le is taszította a trónról, majd az amerikai legendát több-kevesebb, mint 10 év leforgása alatt követte a spanyol, majd a szerb klasszis is. A közelmúltban éppen Samprast kérdezték meg a helyzetről:

“Novak és Rafa fiatalabbak, mint Roger, ki tudja, hogy ő meddig fog még játszani? Ha Novak és Rafa játszanak még 5 évet, könnyen meghaladhatják a 20 győzelmet és megdönthetik ezzel Roger rekordját.”

Nemrégiben a britek kétszeres Wimbledoni elődöntőse, Tim Henman is elmondta véleményét, ő azonban továbbment, és már a Nadal – Djokovic párharcot látja előre. Azt is megosztotta, milyen végeredményre számít:

“Úgy gondolom Rafának több fizikai problémával kell megküzdenie, sérülékenyebb. És ha hozzáképest megnézzük Novak fizikai állapotát, a korát, s azt, hogy mennyire domináns…az elmúlt 7 Grand Slam-ből 5-öt ő nyert meg, ezeken pedig 3 megnyert szettre megy a tét. Szerintem őt nehezebb lesz megállítani.”

2020 nagy lehetőséggel kecsegtet a svájci rekordját illetően. Federer térdműtét és regenerálódás miatt idén már biztosan nem játszik, így az ő győzelmeinek száma nem fog növekedni. Ellentétben a kihívókkal: Djokovic számára nem jelentett gondot a több hónapos szünet, idei veretlensége még mindig tart és Nadal távollétében nagy esélyese a US Opennek. Nadal pedig pont a US Opent áldozta be annak reményében, hogy minél jobb esélyei legyenek “hátsó kertjében”, a Roland Garroson. Ha tizenharmadjára is bajnok lesz Párizsban, ő lesz az első, aki beéri Federert.

(via)

A borítókép forrása: theweek.co.uk