US Open 2020: A szombat délután a fiatalokról szólt

2020. szeptember 5.
by cort

Jönnek a fiatalok! Évek óta halljuk ez a mondatot, de egyelőre még várni kell az úgynevezett NextGen igazi áttörésére. Mert ugye, amíg nem nyernek nagy tornákat, amíg a nagy hármas uralja a teniszvilág trónját, addig csak jönnek a fiatalok, csak jönnek a fiatalok, és csak jönnek a fiatalok…

De talán most valóban itt vannak a fiatalok. Tavaly Medvedev, épp itt, Flushing Meadows-ban játszhatott Grand Slam döntőt, Berrettini és Tsitsipas pedig szintén 2019-ben jutott el egy GS torna elődöntőjébe, és akkor még nem is beszéltünk Zverev valamint Tsitsipas előző két évben begyűjtött ATP Finals (vagy akinek úgy jobban tetszik – világbajnoki) győzelméről.

De Minaur

Alex De Minaur (Kép forrása: twitter.com/alexdeminaur)

A szombat délutáni is a fiatalokról szólt, ahol a programot két orosz nyitotta. Andrey Rublev az olasz Carusot, Daniil Medvedev pedig az amerikai Wolfot búcsúztatta három sima szettben. A torna folyamán még egyikőjük sem veszített játszmát, és aki látta a meccseiket, az tudja, hogy a játékuk több, mint meggyőző. Őket követhette volna a 16 közé honfitársuk, Karen Khachanov is, de az orosz hiába vezetett 2-1-re Alex De Minaur ellen, az ausztrál fordítani tudott, és a következő körben a Roberto Bautista Agutot búcsúztató Vasek Pospisillel találkozik. Szintén a fiatalabb korosztályhoz tartozik az olasz Matteo Berrettini is, aki szépen csendben, ugyanakkor rendkívül meggyőző játékkal abszolválta az eddigi három mérkőzését, most sem adott sok esélyt a norvég Casper Ruudnak. Az olasz a már korábban említett Andrey Rublev ellen játszhat a nyolc közé jutásért.

Kép forrása: twitter.com/VCLTA