US Open 2020: Naomi Osaka is megszólalt Djokovic kizárása kapcsán

2020. szeptember 7.
by Diapolo

Ahogy arról korábban már többször szó esett, a tegnapi játéknapon a szerb világelsőt leléptették mérkőzésén, ugyanis – ha nem is szándékosan – de megütötte labdával az egyik vonalbírót. A történtek kapcsán Naomi Osaka is megszólalt.

Flushing Meadows a tegnapi nap után Djokovic sztorijától volt hangos, egymást érték a megnyilvánulások a buborékon belül és kívül is. Osaka, aki bár átaludta az eseményeket, a mérkőzést követően azok között volt, akik nyilatkoztak Djokovic meglepetésszerű kizárása után.

“Csak hallomásból értesültem a történtekről, nem láttam a meccset, mert aludtam. De így is elég tiszta sornak tűnik az eset. Egyértelmű, hogy mi volt itt a helyzet.”

Djokovic balszerencsés esete a többi teniszezőnek is egy intő jel, hogy milyen következményekkel számolhatnak, ha esetleg egy-egy elhajított ütő rossz helyen köt ki. Osaka állítása szerint nagyon ügyel arra, hogy ne vágja földhöz az ütőjét, Djokovic esetét látva pedig tisztában van azzal, hogy mit tesz kockára egy-egy felelőtlen és hirtelen döntéssel.

A döntés kapcsán Alexander Zverev, illetve egy korábbról hasonló tapasztalatokkal rendelkező teniszező, Denis Shapovalov is megszólalt az eset kapcsán, mindketten rámutatva arra, hogy bár balszerencsés eset volt a szerbé, de a döntés abszolút jogos volt.

A kép forrása: wtatennis.com