A Roland Garros továbbra is beengedné a nézőket

2020. szeptember 8.
by kert

A párizsi szervezők napi 11 500 szurkoló fogadását tervezik annak ellenére, hogy Franciaországban is emelkedik a koronavírus fertőzések száma.

A francia tenisz szövetség hétfőn online sajtótájékoztatót tartott, ahol a szeptember 21-én kezdődő salakos Grand Slam lebonyolítását ismertették.

A tenisztornák újraindítása óta a Roland Garros lesz az első, nézők előtt rendezett verseny. A helyszín befogadó kapacitásának mintegy 50-60 százalékát használják majd ki. A három nagy pálya körül lezárt szektorokat alakítanak ki, a nézők csak azon a területen mozoghatnak, ahová aznapi jegyük szól.

A Philippe Chatrier és a Suzanne Lenglen stadionba 10-10 ezer, az új Simonne Mathieu pályára pedig 5000 szurkoló mehet be naponta. Minden 11 év feletti személynek maszkot kell viselnie.

Eltérően a US Opentől, a Roland Garroson rendeznek selejtezőt, mely a tornát megelőző héten fog zajlani, még zárt kapuk mögött.

A játékosok a szervezők által kijelölt két hotel valamelyikében szállhatnak meg. Azokon a napokon, amikor nincs mérkőzésük, nem léphetnek a torna területére, hanem egy távolabbi sportkomplexumban edzhetnek.

Guy Forget versenyigazgató elmondta, a versenyzőket érkezéskor azonnal tesztelik, majd ötnaponta ellenőrzik őket mindaddig, amíg versenyben vannak. Aki pozitív tesztet produkál, nem folytathatja a tornát.

A pénzdíjak mintegy 10 százalékkal csökkennek 2019-hez képest, és azok elosztása is megváltozik: a selejtezőben és a korai fordulókban kiesők nagyobb összeget kapnak, míg a végjátékban érdekeltek az idén kisebb summával gazdagodhatnak. A torna tervezett bevétele is kevesebb lesz a korábbi évekhez képest.

A címvédők, Ashleigh Barty és Rafael Nadal jelezték indulásukat a versenyen.

Forrás

A kiemelt kép forrása: Teniszvilág