US Open 2020: Véget ért Pironkova menetelése – Serena nyerte a “Mama-csatát”

Negyeddöntő jelentette a végállomást a szülési szabadságról álomszerű meneteléssel visszatérő Pironkova számára, Serena Williams nyerte az anyukák párharcát és elődöntős a US Openen.

Első szettben kiegyensúlyozottan kezdett a két veterán (márha illik hölgyekre ilyen szót használni) 2-2-ig stabilan hozták adogatásaikat.

Negyedik játék viszont meghozta a – mint utólag kiderült szettet eldöntő – fordulatot, amikor is Pironkova második bréklabdáját kihasználva elvette Williams adogatását.

5-3-as állásnál Pironkovának majdnem sikerült is rövidre zárnia a játszmát, ám Serena nem adta könnyen magát, két szettlabdát hárítva hozta adogatását.  Azonban ez mindhiába volt, hisz a bolgár játékos következő szervajátékát könnyedén hozva, 6-4-re nyerte az első játszmát.

Második szett egy adok-kapokkal kezdődött Pironkova rögtön elvette Serena adogatását, amit az amerikai legenda a második játékban azonnal vissza is vett.

Ekkor Pironkova lankadni látszott, egyre többet hibázott, amit Williams ki is használt, 4-3-as vezetésénél brékelte Pironkovát, majd szervajátékát hozva 6-3 nyerte a második játszmát, jöhetett a döntő szett.

Döntő szettben Williams ott folytatta ahol abbahagyta, rögtön első játékban elvette ellenfele szerváját. Ezután kiegyenlített játék következett, bréklabdáig sem jutottak el a játékosok egészen 4-2-ig, ahol Serena egyértelművé tette a mérkőzés végkimenetelét, brékelt, majd hozta a szerváját és ezzel 6-2-re behúzta a harmadik játszmát és a mérkőzést is.

Ezzel Serena Williams jutott az elődöntőbe az alsó ágon, ahol az Azarenka-Mertens mérkőzés győztesével játszik a döntőbe kerülésért.

US Open, női egyes negyeddöntő:

Serena Williams – Tsvetana Pironkova:  4-6 6-3 6-2.

Kép forrása: essentiallysports.com