US Open 2020: A női finálé beharangozója

2020. szeptember 12.
by cort

Két korábbi világelső, két kétszeres Grand Slam-győztes találkozik a US Open női egyes ma esti fináléjában.

Akár kezdhetnénk is a cikkünket azzal, hogy alig két hetet kellett várni, hogy összejöjjön a Cincinnati Open döntőjének visszavágója Naomi Osaka és Victoria Azarenka között, ha nem emlékeznénk a japán játékos bő két héttel ezelőtti “ámokfutására”. Osaka a US Opent megelőző Premier tornán előbb visszalépett, majd miután a szervezők egy nappal eltolták a torna programját, mégis folytattam, legyőzte a belga Elise Mertens-t, hogy aztán sérülésre hivatkozva a döntőre sem állt ki. Néhány nappal később azonban már ott volt az indulók között, és a torna fináléjáig meg sem állt, ahol Victoria Azarenka vár rá.

A két hölgy eddig három alkalommal találkozott egymással, Osaka vezet 2-1-re, és a japán nyerte kettőjük legutolsó mérkőzését tavaly a Roland Garros-on. Azarenka ötödik Grand Slam fináléjára készülhet, két győzelem mellett (Australian Open 2012 és 2013) két vereség áll a neve mellett (US Open 2012 és 2013), Osaka ezzel szemben eddig még hibátlan major torna döntőjében (a 2018-as US Openen, és a 2019-es Australian Openen is győztesen hagyta el a pályát). A két játékos közül a fehérorosz kettő, a japán három szettet vesztett az idei US Openen, és kettőjük közül Osaka töltött több időt a pályán, egészen pontosan 61 perccel.

Az esélyek és a szakértők a japán játékos győzelmét jósolják, de Azarenka a torna folyamán könnyedén küldte haza Sabalenkát és Mertens-t, valamint nagy csatában a legnagyobb esélyes Serenát is. Aligha fogja vissza magát a fináléban. 

A mérkőzést ma 22 órakor kezdődik.

Kép forrása: scroll.in