US Open 2020: A férfi döntő beharangozója

2020. szeptember 13.
by cort

A második helyen kiemelt Dominic Thiem, és az ötödik helyen rangsorolt Alexander Zverev találkozik a US Open ma esti fináléjában.

Ma este egészen biztosan új Grand Slam-bajnokot avatunk. Ezt a mondatot legutóbb 2014-ben, szintén a US Open fináléja előtt mondhattunk, amikor Marin Cilic és Kei Nishikori találkozott egymással. Azt megelőzően szintén hat évet kell ugrani, az Australian Open döntőjéig, amikor is Novak Djokovic begyűjtötte első major trófeáját a francia Jo-Wilfried Tsonga ellenében. Nehéz elképzelni, hogy ismét hat évet kelljen várni, de nézzük ki azok, akik közül ma valaki beáll a GS-bajnokok sorába.

A második helyen kiemelt osztrák karrierje negyedik Grand Slam fináléjába készülhet, de talán még sosem volt ekkora sansza a végső győzelemre, mint most. Két Garros döntő Nadal ellen, vagy éppen az idei AusOpen finálé Djokovic ellen azért más kávéház, ott nem ő volt az esélyes. Most viszont az osztrák a favorit, és kérdés, hogy ezt a plusz terhet hogy fogja kezelni. A döntőig vezető úton Thiem volt a meggyőzőbb, mindössze egyetlen játszmát vesztett a korábbi bajnok Marin Cilic ellen, és három szettben győzött a tavalyi finalista Daniil Medvedev ellen, igaz, ha az orosz csak kicsit jobb fejben, szorosabb is lehetett volna az a mérkőzés. Zverev ezzel szemben csak egy meccsén nem veszített szettet, és karrierje során először tudott fordítani 0-2-es szetthátrányból, mégpedig a Carreno Busta elleni elődöntőben. Ebből talán még profitálhat is a német, de az ott látott játék messze nem lesz elég egy jobb napot kifogó Thiem ellen.

A két teniszező tizedik alkalommal találkozik egymással, eddigi összecsapásaikon hétszer Thiem, kétszer pedig Zverev hagyta el győztesen a pályát, ugyanez a mutató kemény pályán 3-1 az osztrák javára. Legutóbbi mérkőzésükhöz az idei Australian Open elődöntőjéig kell visszamenni, ahol szintén Thiem tudott nyerni négy szettben.

A mérkőzés ma 22 órakor kezdődik.

Hamarosan!
Kinek szurkolsz a ma esti US Open fináléban?
Kinek szurkolsz a ma esti US Open fináléban?
Kinek szurkolsz a ma esti US Open fináléban?

Kép forrása: fr24news.com