Thiem: “Bárcsak két bajnokot avathatnánk ma!”

2020. szeptember 14.
by Diapolo

Dominic Thiem pályafutása első Grand Slam győzelme után nagyon elismerően nyilatkozott döntőbeli ellenfeléről, egyben barátjáról, Alexander Zverevről. 

Thiem győzelmi beszédét azzal kezdte, hogy gratuláljon Zverevnek: “Bárcsak két bajnokot avathatnánk ma, mindketten megérdemelnénk. “

Az osztrák felidézte korai közös éveiket is, amikor a barátság és a rivalizálás kezdődött: “Olyan 2014 tájékán ismertük meg egymást, amikor mindketten a 100-ba kerülésért harcoltunk. Abból lett ez a nagyszerű barátság. 2016-ban folytatódott a rivalizálás, remek dolgok történtek velünk a pályán, és azon kívül is. Elképesztő, hogy milyen messze jutottunk, és az is, hogy ezeket a nagy élményeket közösen élhetjük meg.”

Thiem egy korábbi döntőjükre visszaemlékezve vigasztalta az elkeseredett német teniszezőt: “Emlékszem, amikor Madridban egymás ellen játszottuk a döntőt, és te azt mondtad, hogy meg fogod nyerni a versenyt. Én most ugyanazt mondom neked. Biztosan nyerni fogsz hamarosan Grand Slam tornát is. Nagyon büszke lesz majd rád a családod, amikor sikerül.”

A kép forrása: essentiallysports.com