ATP Róma: Sinner kiütötte Tsitsipast

2020. szeptember 16.
by Diapolo

Jannik Sinner nagy formában van, és egyre inkább úgy tűnik, hogy berobban a mezőnyben. Az áldozat ezúttal Tsitsipas volt, akitől egy snapszeres is megirigyelhetné ezt az újabb betlit.

Jannik Sinner legyőzte Stefanos Tsitsipast a római salakos tornán, de nem maga a győzelem volt a meglepetés, hanem az a játék, amivel szinte állva hagyta a görög játékost. Érdekesség, hogy eddigi egyetlen találkozásuk a tavalyi római tornán volt, akkor Tsitsipas nyert két szettben. Ezúttal azonban fordult a kocka, ráadásul drámaian. Tsitsipas az első szettben csak egy adogatását tudta hozni, hármat elvesztett, de az igazán megdöbbentő adat az az volt, hogy Tsitsipas csak két fogadópontot tudott nyerni, első szerva után fogadóként egyet sem.

Az első szett sötét emléke után a görög kicsit erőre kapott, de egy korai break után Sinner került ismét előnybe, aki viszont a szett végén megremegett, és a kölcsönös adogatásvesztés után tiebreak következett. Mindketten pocsékul kezdték a tiebreaket, de végül Tsitsipas nyerte meg a játszmát.

A döntő szettben mintha újrajátszották volna az első játszmát, szinte minden statisztikai mutatóban visszaléptek az első szett szintjére, ez pedig az olasz teniszezőnek kedvezett, aki 6-1, 6-7, 6-2 arányban ejtette ki a nagyon formán kívüli Stefanos Tsitsipast.

Érdekesség, hogy már a második olasz ejtett ki nagy nevet, Lorenzo Musetti tegnap este Stan Wawrinkát búcsúztatta már az első fordulóban.

A kép forrása: internazionalibnlditalia.com