ATP Róma: Diego Schwartzman kíméletlen volt Nadallal szemben

Nem pusztán a forduló, de az év eddigi legnagyobb meglepetése született meg tegnap este a római salakpályás mesterveseny utolsó negyeddöntős párharcában. 

A spanyol Rafael Nadal torony magas esélyesként vágott neki a Diego Schwartzman elleni összecsapásának. Az argentín 2:2-nél brékelt, majd nemes egyszerűséggel állva hagyta Nadalt, aki a következő szerváját is elbukta. Schwartzman közben hozta a sajátját, és a harmadik szettlabdáját kihasználva behúzta a nyitó szettet.

Nadalnak hatalmas feltámadásra lett volna szüksége a római éjszakában, de 3:3-nál ismét brékhátrányba került. Schwartzman ezt a sanszot még kihasználatlanul hagyta, hiszen Nadal a második bréklabdáját beütve megmentette a mérkőzést. 4:4-nél újra elbukta az adogatását, majd azonnal visszavitte, 5:5-nél viszont harmadszor – összességében ötödször – kapitulált a szervája mögül. Schwartzman keze nem remegett meg, elbírta a teherrel járó nyomást és az első meccslabdáját értékesítette.

Nadal kiesésével tehát már biztosan nem lesz címvédés a Foro Italico-n. A bombameglepetést okozó Schwartzman ellenfele a Grigor Dimitrovot három szettben búcsúztató kanadai, Denis Shapovalov lesz.

Kiemelt kép: atptour.com