WTA Róma: Halep páholyból figyelhette Muguruzáék szenvedését

Tegnap a római salakpályás torna női versenyében is a negyeddöntőkre kerítettek sort. 

Elsőként Simona Halep lépett pályára, és végső soron neki is volt a legkedvezőbb párharca. A román kiválóság idejekorán szabadult, hiszen Yulia Putintseva szett és brékhátrányban, 6:2/2:0-nál feladta a mérkőzésüket.

A negyedik hete folyamatosan versenyző és ezzel együtt is nagyszerű formában lévő Victoria Azarenka következett Garbine Muguruzával szemben. Azarenka az első szettben folytatta diadalmenetét, a második szettől azonban egy egészen új, már-már hihetetlen mérkőzés vette kezdetét. A második játszma a brékekről szólt, oda-vissza adogatták egymásnak a játékokat, míg nem aztán Muguruza egyetlen megvédett szervajátéka elegendő volt ahhoz, hogy kiegyenlítsen. A döntő felvonás sem kezdődött másként, brék itt, brék ott. Azarenka zsinórban hatszor bukta el az adogatását, ez pedig megpecsételni látszott a sorsát. Muguruza ellépett 3:1-re, de hiába volt a saját kezében a sorsa, Azarenka valamelyest magára talált és 4:3-ra fordított. Ha eddig nem lett volna elég csavar a találkozóban, Muguruza biztos ami biztos alapon rázta meg magát. 4:4-nél brékelt, ezután pedig már nem remegett meg a keze és a harmadik meccslabdáját győzelemre (3:6/6:3/6:4) váltotta.

Marketa Vondrousova szép csendben, két játszmában (6:3/6:0) búcsúztatta Elina Svitolinát, Karolina Pliskova pedig az elvesztett második szett után (6:3/3:6/6:0) lenullázta Elise Mertenst.

A legjobb négy között Halep-Muguruza és Pliskova-Vondrousova csatákat rendeznek.

Kiemelt kép: SuperSport