Mouratoglu szerint csak ketten verhetik meg Nadalt a Garroson

2020. szeptember 21.
by Utah

Patrick Mouratoglu véleménye szerint mindössze két olyan játékos van, akik felvehetik a versenyt Rafael Nadallal a szeptember 28-án kezdődő francia nyílt teniszbjnokságon. 

Mouratoglu hiszi, hogy Dominic Thiemnek és Novak Djokovicnak van reális esélye arra, hogy megverjék Nadalt a felségterületén.

Djokovic és Thiem eddig egyaránt két Garros-döntőt buktak Nadal ellen. Djokovicnak 2016-ban összejött a végső siker, és még csak Nadalt sem kellett hozzá megvernie.

“Biztos vagyok benne, hogy Dominic első Grand Slam-győzelme áttörést fog hozni számára a további Grand Slameken a nagy játékosokkal szemben.” – véleményezett Mouratoglu a Tennis Majorsnek. “Nem volt még olyan, hogy egyszerre két játékos is veszélyes legyen Nadalra. Egyrészt Djokovic, aki a karrierje legjobb teniszét produkálja jelenleg, és már többször is le tudta győzni Nadalt. Habár a Garros mindig új helyzetet teremt, Djokovic az ellene aratott győzelmek nyomán magabiztosan fog érkezni, miközben Nadal kezében kevesebb lejátszott mérkőzés lesz felkészülés gyanánt. Másfelől ugye ott van Dominic Thiem, aki kiválóan játszik salakon és rengeteg meccs van a háta mögött az újraindulás óta. A US Open megnyerése lendületet és magabiztosságot kölcsönzött neki, és fizikálisan is top formában van.” – tette hozzá Mouratoglu.

Forrás

Kiemelt kép: Tennishead