ATP Róma: Nem csak egy napos csoda volt, Schwartzman döntős Rómában!

Tegnapi nap meglepetésembere megmutatta, hogy nem csak pünkösdi királyság volt a tegnapi Nadal feletti győzelme, és bár ma sokkal nagyobb csatára kényszerült, de végül Shapovalov sem tudta megállítani őt Rómában.

A nép kérdése volt, hogy folytatni tudja-e Schwartzman a hadjáratát a római trófeáért aminek tegnap Rafael Nadal esett áldozatául?

Mérkőzés elején úgy tűnt, a kérdésre egyértelmű igen a válasz. Schwartzman első lehetőségnél elvette Shapovalov adogatását és rögtön 3-0-ra ellépett. 5-3-nál az ifjú kanadai megcsillantotta önmaga számára a reményt, hisz visszavette a breaket, ám az argentin játékos nem hagyta magát, egy újabb breakkel 6-4-re behúzta a szettet.

A második játszmában is repkedtek a breakek, 5-4-nél Shapovalov már a szettért is adogatott, de Schwartzman ekkor még egyenlíteni tudott. A következő játékban a kanadai ismét visszavágott, amire Schwartzman-nak már nem volt válasza, így 7-5-tel Shapovalov nyerte a játszmát. Jöhetett a döntő szett.

Ha esetleg azt hittük nem lehet még egy lapáttal rátenni a breakpárbajra, tévedtünk.  Itt már inkább az volt a nagyobb fegyvertény, ha valaki tudta hozni a saját adogatását, mintsem elvette az ellenfelét.  Hiába a rengeteg break, a szett eldöntésére egyik sem volt elég, rövidítésbe torkollott a mérkőzés. Az idegek harcát pedig  Schwartzman bírta jobban, megnyerte a rövidítést és így bejutott élete első ATP1000-es döntőjébe.

A döntőben Novak Djokovic-cal találkozik. Vajon tud egy héten belül két világszenzációt okozni? Hétfő délután kiderül.

ATP 100 Róma, elődöntő:

Denis Shapovalov – Diego Schwartzman 4-6 7-5 6-7