WTA Róma: Halep nyerte a 33 perces döntőt

2020. szeptember 21.
by Diapolo

A vártnál sokkal simábban nyerte Simona Halep a római tornát a hölgyek versenyén, igaz, ehhez kellett Karolina Pliskova sérülése is.

Remek döntőre volt kilátás a római tornán a nőknél, hiszen a két legmagabiztosabb játékos: Halep, illetve Karolina Pliskova jutott be a fináléba. Mindkét teniszező egész héten nagyon stabilan játszott, így adva volt az ebéd utáni szieszta programja az olasz nézőknek.

Karolina Pliskova címvédésre készült, ennek megfelelően lépett pályára, ám az első szett során úgy tűnt, mintha nem is állt volna ott a másik térfélen, Halep pedig átgázolt rajt. A különbséget jól mutatja, hogy Pliskova 30% alatt volt fogadóként, illetve adogatóként is. Az első szett mindössze 21 percig tartott, ezek után az első kiemelt román nagyon simán 6-0-ra lezárta a játszmát.

A második szett elején folytatódott Pliskova mélyrepülése, megint elvesztette adogatását, viszont ezek után Halep is elbukta a sajátját, így egyenlő lett. A következő szervát még megvárta Pliskova, de miután azt is elveszítette, a hálóhoz sétált és “ütőt nyújtott” Halepnek.

Simona Halep karrierje során először nyerte meg a római tornát, így újabb serleggel bővült a gyűjteménye. Pliskova visszalépése mögött természetesen elővigyázatossági okok állhatnak, és nem szeretne a Roland Garros előtt kockáztatni már. Utólag a cseh lány elmondta, hogy a bal combja sérült meg. Már a mérkőzés előtti éjjel is érezte, de szeretett volna pályára lépni a döntőben, így megpróbálta, mennyit bír.

A 2018-as Roland Garros győztes Halep bizakodva várhatja a vasárnapi kezdést Párizsban, hiszen a jelenlegi formákat látva, nem lenne meglepő, ha újra ő lenne a győztes.

A kép forrása: wtatennis.com