Nadal meg sem állna 25 Grand Slam-győzelemig

2020. szeptember 22.
by Utah

Fél éves kihagyást követően Rómában tért vissza Rafael Nadal, és bár nagyszerűen kezdte a tornát, a negyeddöntőben mégis váratlan vereséget szenvedett Diego Schwartzmantól. 

A mérkőzést követő interjúban a találkozó kielemzése mellett természetesen szóba került a legtöbb Grand Slam-győzelemért folytatott versenyfutás is, hiszen Nadal mindössze eggyel van lemaradva a jelenlegi rekorder Roger Federer mögött.

Amennyiben Nadal tizenharmadszor is megnyeri a Garrost, beéri a húsz Grand Slammel rendelkező Federert. Ami Nadalt illeti, szíve szerint meg sem állna huszonötig, de persze tudja, hogy ennek nem nagy a valószínűsége.

“Mindig ugyanaz a válaszom, amikor megkérdeznek Roger Federer rekordjáról. Én az egész pályafutásom során a magam módján meneteltem, és ez a továbbiakban sem fog változni. Nem vagyok a megszállottja annak a húsz Grand Slamnek, mint ahogyan nem gondolhatok mindig a Rogerrer és Novakkal folytatott versengésre sem az érdekében. Tudom, hogy a sajtó szeret nagy feneket keríteni neki. Jó volna huszonöt Grand Slam-győzelemmel zárni a karrieremet, de ez valószínűtlen. Küzdeni fogok, igyekszem megteremteni a lehetőségeimet, és majd meglátjuk a pályafutásom végén. Számomra, az a legfontosabb, hogy élvezzem a teniszt. Esélyes vagyok a Grand Slameken ha magas színvonalon játszok. Ellenkező esetben lehetetlen.” – értékelt Nadal szombat éjszaka.

Miközben a mezőny ezen a héten Hamburgban szerepel, Nadal hazafelé veszi az irányt, hogy megpróbálja formába hozni magát a hétfőn rajtoló francia nyílt teniszbajnokságra, amelyen Róma láttán alighanem többen is vérszemet kapnak majd a salakkirállyal szemben.

Forrás

Kiemelt kép: Yahoo Sport Australia