Alkalmazkodni az ismeretlenhez: Nadal optimista a rajt előtt!

2020. szeptember 27.
by Utah

Tizenharmadik Roland Garros-trófeájára pályázik Rafael Nadal, de ezúttal korántsem lesz sétagalopp számára a próbatétel. 

A tizenkilenc eddigi Grand Slam-győzelméből tizenkettőt Párizsban bezsebelő Nadal a verseny előtti sajtótájékoztató keretében beszélt az esélyeiről, miközben talán alig hitte volna, hogy okozhat még neki meglepetést a Chatrier salakja.

“Én sem vagyok verhetetlen salakon, hiszen Novak is többször vert már meg rajta. Az persze igaz, hogy számos sikerélményem van erről a borításról, de a körülmények egyediek lesznek, olyanok, amelyeket még soha nem tapasztaltam itt. A labdák is merőben mások. Rendkívül kemények, lassúak, és ehhez párosulnak a hűvös, lassú körülmények.” – mutatott rá Nadal a megszokottól eltérő állapotokra.

nadal

Az eddigi legkeményebb Garros vár Nadalra? Kép forrása: rolandgarros.com

Nadal egy héttel ezelőtt a római mesterveseny negyeddöntőjében búcsúzott Diego Schwartzmannal szemben. A történtekből kell most erőt merítenie és felszívnia magát annak érdekében, hogy a végén ő ünnepelhessen.

“Kevesebb idő jutott a felkészülésre, mint általában. Azért vagyok itt, hogy küzdjek, és hogy a lehető legnagyobb intenzitással teniszezzek – megteremtve ezzel az esélyemet. A legfőbb célom hétfőre, hogy versenyképes legyek.” – tette hozzá az Egor Gerasimov ellen rajtoló spanyol. 

Forrás

Kiemelt kép: The Union Journal