RG 2020: Az első kiemelt továbbjutott, de akadtak meglepetések a hölgyeknél

2020. szeptember 27.
by Diapolo

US Open döntős nyitotta a sort a hölgyek programjában, de több kiemelt játékos is túl van az első mérkőzésén a hölgyeknél.

Victoria Azarenka 64 percnyi játék után jutott a második fordulóba, de maga a mérkőzés sokkal hosszabbra nyúlt, mert a fehérorosz három game után a szeles és esős körülmények miatt nem látta jónak a folytatást, a székbíró pedig hasonló véleményt osztott. Így a Suzanna Lenglen pályán némi késéssel folytatódott csak a program, de Azarenka jó formája a különös időjárás ellenére is kitartott, Danka Kovinic pedig ezúttal nem jelentett komoly fenyegetést.

A 20. helyen kiemelt Maria Sakkari egy tükörsima első szett után esélyt adott Ajla Tomljanovicnak, aki a második szettben így szorosabb csatára késztette a görögöt, de a szett végén Sakkari nyerte meg a “ki hozza végre a szerváját” játékot, ami győzelmet is ért az ausztrál ellen.

Hasonló adok-kapok alakult ki Margarita Gasparyan és Elise Mertens között is. A 16. kiemelt belga csak azért jutott tovább, mert valakinek tovább kellett jutnia, kettejük közül pedig Gasparyan volt a még rosszabb. A mérkőzés színvonalát sajnos nagyon jól érzékelteti az az adat, hogy a 17 játékból csupán 6 alkalommal tudta az adogató fél megnyerni a játékot.

Szenzációs volt viszont az első helyen kiemelt Halep bemutatkozása. A román teniszező Sara Sorribes Tormo ellen lépett pályára először Párizsban, és egy nehéz első szett után a másodikban lemosta spanyol ellenfelét. A pályán töltött kevés idő nagyon jól jöhet majd neki, hiszen a sorsolása nem tűnik túl nehéznek a tornán. Halep, aki a verseny talán legnagyobb esélyese, a jelenlegi/újragondolt pontszámítás alapján bő két hét múlva akár át is vehetné a világranglista első helyét Bartytól, amennyiben megnyeri a tornát.

Venus Williamsnek sajnos ezúttal is csak városnézésre futja a francia fővárosban, miután az első fordulóban Anna Karolina Schmiedlova két szettben győzte le őt. A szebb napokat is látott szlovák lány ezúttal sem sziporkázott, de Venus Williams érthetetlenül sok, 47 ki nem kényszerített hibáját nem tudta felülmúlni. A két fél idén már találkozott Monterreyben, akkor is a szlovák teniszező örülhetett. Venus Williams idén csupán egy alkalommal jutott a második fordulóba tornán, Lexingtonban Azarenkát verte, de a második körben testvére már nagy falat volt neki.

Meglepetésnek aligha lehet nevezni Anett Kontaveit kiesését, főleg annak a tükrében, hogy ellenfele a női mezőny igazi sötét lova, Caroline Garcia volt. A hazai pályán szereplő francia egy hullámzó színvonalú meccsen győzte le 17. kiemelt ellenfelét és jutott a második fordulóba. A dolog igazi érdekessége az, hogy két hete, Rómában is találkoztak, akkor viszont Kontaveit volt a jobb. Garcia a következő körben Sasnovich ellen roboghat tovább, de ismerve a formáját, azon sem kellene meglepődnünk, ha kiesne.

A kép forrása: rolandgarros.com